hallare

Ung prepper

Att vara en prepper är att vara beredd om det oväntade skulle inträffa. I Bilkåren kan du som är mellan 15-18 år skaffa dig kunskaperna för att bli beredd genom att delta i lokal Ung Prepper-verksamhet eller gå på våra centrala Ung Prepper-kurser.

Under 2021 startar vi pilotverksamhet med Ung Prepper. Verksamhetskonceptet är under utveckling, men testas skarpt i höst och du har chansen att vara med från början. I Lindome/Stenungsund kommer man att testa det som lokal verksamhet under hela terminen, men det finns också möjlighet att anmäla sig till en central kurs som genomförs 2-5/11.

Som Ung Prepper får du lära dig om hur krisberedskapen fungerar och hur du kan kan öka din egen beredskap för oväntade händelser. Sjukvård, brand, matlagning på eld och stormkök, hur du skyddar dig mot falsk information och hur du kan engagera dig för att bidra till ett säkrare samhälle är några exempel på innehåll.

Att delta i Ung Prepper-verksamhet, lokalt eller centralt, är kostnadsfritt. Det enda kravet är att du har betalt din medlemsavgift i Bilkåren.

Här kan du läsa mer om de centrala kurserna och hur du anmäler dig.

Om du vill veta mer om Ung Prepper kan du kontakta susanne.wieselgren@bilkaren.se 

min bilkår

instagrams

@Bilkaristen

utbildningar i urval

Vill du göra en insats? Har du ett motorintresse? Vi har utbildningarna. Bandvagn, lastbil, buss, släp, elverk, logistiker, instruktör, ungdom, lasthantering ...

Läs mer om Bilkårens utbildningar

nyheter

Bli bilkårist

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren