hallare

Stort engagemang när Bilkårens trafikdag flyttade till våren

”Det märks att vårt land är avlångt en sån här dag, vissa kårer har kämpat på i regnväder medan andra har haft strålande solsken. Men man kan inte bli annat än glad och stolt när våra engagerade medlemmar möter allmänheten och pratar trafiksäkerhet under lite lekfulla former”, säger riksbilkårchef Inger Karlsson.

Bilkårens trafikdag genomfördes i år för tredje gången. Tidigare har den legat på hösten, men har i år flyttat till våren. Många av de olika aktiviteterna har med anledning av årstiden haft anknytning till cykling. 15 av våra kårer har varit ute och kampanjat idag och löst olika uppdrag, bland annat delat ut mer än 1500 flygblad, ordnat tipstävling och räknat hjälmanvändning hos cyklister. Några av våra besökare har blivit så nyfikna på oss så att de också blivit medlemmar.

Extra roligt var det att få inleda trafikdagen med att tilldela en av våra duktiga kårfunktionärer som jobbar med trafikfrågor, Susanne Gunnarsson i Höglandets Bilkår, Bilkårens trafiksäkerhetsstipendium. Tack vare digitala lösningar kunde Inger Karlsson dela ut det och det mer påtagliga beviset i form av diplom löstes via kårchefen i Höglandet.

”Trafiksäkerhet är ett av våra verksamhetsområden i Bilkåren och denna aktivitet blir ett handfast sätt att bidra med kunskap till allmänheten. Varje liten insats gör skillnad för ett trafiksäkrare Sverige”, avslutar Inger Karlsson.

@Bilkaristen

49 kårer över hela Sverige. Det finns alltid en kår för dig!

Hitta din närmaste kår i listan.

1939

började Kvinnoföreningarnas Beredskapskommitté, en reserv av kvinnlig arbetskraft, i Göteborg att utbilda ett 40-tal kvinnliga bilförare för att köra lastbil och ambulans. Denna utbildning var 30 timmar lång.

Den 7 juni 1939

kunde de första 20 kvinnliga ersättningsförarna registreras. Innan de skildes åt bestämde de att de skulle bilda en "bilkår". Vid ett möte den 15 november samma år bildades den första bilkåren - Göteborgs Kvinnliga Bilkår. Snabbt spreds bilkårerna och snart fanns ett tiotal runt om i landet.

Den 1 maj 1942

samlades i Stockholm 55 kvinnor som representerade bilkårerna i Göteborg, Stockholm, Sundsvall och Uppsala samt Kvinnoföreningarnas Beredskapskommittés lastbilsförarkurser. Vid detta möte bildades Sveriges Kvinnliga Bilkårers Riksförbund (SKBR). Till ordförande för SKBR valdes Rangvi Torslow-Lundgren, även kallad "Toto". HKH Prinsessan Sibylla valdes till hedersordförande.

1943

Riksförbundet får bidrag från Arbetsmarknadskommissionen och de första lastbilskurserna genomförs på T2 i Skövde.

1950-talet

Bilkårens emblem kommer till där de tre trianglarna symboliserar mottot "Vaksam, Varsam, Verksam".

1966

SKBRs riksmöte antar motionen ”lex reflex” som gick ut på att få en lag som gällde allmän skyldighet för alla gående som vistas på väg i mörker, att vara försedda med reflex. Senare uppvaktar man dåvarande kommunikationsminstiern Olof palme i ärendet.

7 februari 2009

genomfördes en extra riksstämma i SKBR. Delegaterna röstade för det historiska förslaget att ändra stadgarna för att öppna Bilkåren för alla oavsett kön. Samtidigt beslutades att ändra namnet på riksorganisationen SKBR till Sveriges Bilkårers Riksförbund med tilltalsnamnet Bilkåren.

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren