hallare

Manifestation för trafiksäkerhet

Regn, blåst och ruggigt väder kunde inte hindra bilkåristerna i de 24 kårerna när det var dags för höstens Trafikdag. Syftet med dagen är dubbelt, dels att informera om trafiksäkerhet, men också göra en rolig aktivitet tillsammans. Tio uppdrag skulle lösas under dagen och när det hela avslutades efter fem timmar hade vi två kårer som båda hade full pott med poäng och därmed fick dela segern i kårtävlingen; Höglandets Bilkår och Härryda Bilkår.

Tävling i all ära, men den största vinnaren är alla de människor vi mött under dagen för att väcka tankar om trafiksäkerhet.

-Trafiksäkerhet är Bilkåren tredje verksamhetsben med lång tradition i organisationen. Många av våra medlemmar har ett stort engagemang för trafiksäkerhet, så det känns extra kul att vi lyckats mobilisera så många att vara med på denna kampanjdag, säger riksbilkårchef Inger Karlsson när dagen summeras.

Det var ett kul och annorlunda upplägg att kampanja om trafiksäkerhet tyckte många av kårerna. Vi har haft olika uppdrag med olika teman att lösa på ungefär en timme, berättar en tävlande. Information om att vinterrusta bilen och vikten av reflexanvändning, trafikquiz och praktiska aktiviteter som precisionskörning och bollkastning på nya vägmärken är några exempel.

-Det är fantastiskt vad vi kan åstadkomma när vi hjälps åt samtidigt. Vi har mött och pratat med flera tusen människor, delat ut mer än 3000 flyers, räknat mobilanvändning och bältesanvändning på mer än 50 platser och rekryterat nya medlemmar. Jag är stolt över det stora engagemang som bilkårister över landet visat idag, avslutar Inger Karlsson.

Resultatlistan för kårtävlingen

@Bilkaristen

49 kårer över hela Sverige. Det finns alltid en kår för dig!

Hitta din närmaste kår i listan.

1939

började Kvinnoföreningarnas Beredskapskommitté, en reserv av kvinnlig arbetskraft, i Göteborg att utbilda ett 40-tal kvinnliga bilförare för att köra lastbil och ambulans. Denna utbildning var 30 timmar lång.

Den 7 juni 1939

kunde de första 20 kvinnliga ersättningsförarna registreras. Innan de skildes åt bestämde de att de skulle bilda en "bilkår". Vid ett möte den 15 november samma år bildades den första bilkåren - Göteborgs Kvinnliga Bilkår. Snabbt spreds bilkårerna och snart fanns ett tiotal runt om i landet.

Den 1 maj 1942

samlades i Stockholm 55 kvinnor som representerade bilkårerna i Göteborg, Stockholm, Sundsvall och Uppsala samt Kvinnoföreningarnas Beredskapskommittés lastbilsförarkurser. Vid detta möte bildades Sveriges Kvinnliga Bilkårers Riksförbund (SKBR). Till ordförande för SKBR valdes Rangvi Torslow-Lundgren, även kallad "Toto". HKH Prinsessan Sibylla valdes till hedersordförande.

1943

Riksförbundet får bidrag från Arbetsmarknadskommissionen och de första lastbilskurserna genomförs på T2 i Skövde.

1950-talet

Bilkårens emblem kommer till där de tre trianglarna symboliserar mottot "Vaksam, Varsam, Verksam".

1966

SKBRs riksmöte antar motionen ”lex reflex” som gick ut på att få en lag som gällde allmän skyldighet för alla gående som vistas på väg i mörker, att vara försedda med reflex. Senare uppvaktar man dåvarande kommunikationsminstiern Olof palme i ärendet.

7 februari 2009

genomfördes en extra riksstämma i SKBR. Delegaterna röstade för det historiska förslaget att ändra stadgarna för att öppna Bilkåren för alla oavsett kön. Samtidigt beslutades att ändra namnet på riksorganisationen SKBR till Sveriges Bilkårers Riksförbund med tilltalsnamnet Bilkåren.

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren