hallare

Deltagarrekord i årets Trafikquiz!

Det var som vanligt hjärnornas kamp och en kamp mot klockan för att hinna de 60 uppgifterna på lika många minuter i årets Trafikquiz. Det var rekordmånga lag som tävlade i år; 39 st och totalt var det 353 hjärnor igång.

”Det är deltagarrekord på de fyra år som vi kört trafikquizet”, berättar Yvonne Nord, trafikansvarig i centralstyrelsen. ”Ingen annan aktivitet i Bilkåren samlar så många deltagare på samma gång. Riktigt roligt att se att antalet lag ökar och att det är en uppskattad aktivitet.”

När alla lagen ringt in sina svar på tävlingskvällen kan vi utnämna Uppsala Bilkår till preliminära segrare. De har fått ihop hela 54 poäng och leder därmed knappt före Gävle Bilkår som har 53 poäng och Åstorp-Klippans Bilkår på 51 poäng. Det blir spännande att se om resultatet står sig när den slutgiltiga rättningen är gjord. Poängen är generellt något lägre i år och det kan kanske bero på att frågorna upplevdes klurigare denna gång.

”Hursomhelst så har alla kämpat otroligt bra och vi har fått så många positiva reaktioner. Så länge det uppskattas förtsätter vi”, lovar Yvonne avslutningsvis.

Hela den preliminära resultatlistan:

@Bilkaristen

49 kårer över hela Sverige. Det finns alltid en kår för dig!

Hitta din närmaste kår i listan.

1939

började Kvinnoföreningarnas Beredskapskommitté, en reserv av kvinnlig arbetskraft, i Göteborg att utbilda ett 40-tal kvinnliga bilförare för att köra lastbil och ambulans. Denna utbildning var 30 timmar lång.

Den 7 juni 1939

kunde de första 20 kvinnliga ersättningsförarna registreras. Innan de skildes åt bestämde de att de skulle bilda en "bilkår". Vid ett möte den 15 november samma år bildades den första bilkåren - Göteborgs Kvinnliga Bilkår. Snabbt spreds bilkårerna och snart fanns ett tiotal runt om i landet.

Den 1 maj 1942

samlades i Stockholm 55 kvinnor som representerade bilkårerna i Göteborg, Stockholm, Sundsvall och Uppsala samt Kvinnoföreningarnas Beredskapskommittés lastbilsförarkurser. Vid detta möte bildades Sveriges Kvinnliga Bilkårers Riksförbund (SKBR). Till ordförande för SKBR valdes Rangvi Torslow-Lundgren, även kallad "Toto". HKH Prinsessan Sibylla valdes till hedersordförande.

1943

Riksförbundet får bidrag från Arbetsmarknadskommissionen och de första lastbilskurserna genomförs på T2 i Skövde.

1950-talet

Bilkårens emblem kommer till där de tre trianglarna symboliserar mottot "Vaksam, Varsam, Verksam".

1966

SKBRs riksmöte antar motionen ”lex reflex” som gick ut på att få en lag som gällde allmän skyldighet för alla gående som vistas på väg i mörker, att vara försedda med reflex. Senare uppvaktar man dåvarande kommunikationsminstiern Olof palme i ärendet.

7 februari 2009

genomfördes en extra riksstämma i SKBR. Delegaterna röstade för det historiska förslaget att ändra stadgarna för att öppna Bilkåren för alla oavsett kön. Samtidigt beslutades att ändra namnet på riksorganisationen SKBR till Sveriges Bilkårers Riksförbund med tilltalsnamnet Bilkåren.

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren