Bilkåren live

Här hittar du länkar till aktuella streams inom Bilkåren.

Webbinarieserie om jämställdhet

Webbinarierna är öppna för alla, men du som är aktiv i Hemvärnet är särskilt välkommen. Läs mer och anmäl dig här nere.

Jämställdhet – en strategisk fråga i Sveriges totalförsvar
Onsdag 23/9 kl 19.00-20.00
Ida Texell, kommundirektör i Upplands-Bro och tidigare räddningschef på Attunda brandkår delar med sig av erfarenheter från sina många år som chef. Ida har profile- rat sig med sitt normbrytande ledarskap. Hon utsågs till ”Årets ledare ” på Framtids- galan 2015. ”Det är viktigt för mig att vara modig och komma med nya perspektiv”.
Anmäl dig till höstens webbinarier här 

Samtal om operation soldatvärde
Måndag 5/10 kl 19.00-20.00
Stefan Sandborg identifierade tidigt när han tillträdde som Rikshemvärnschef behovet av att intensifiera arbetet med jämställdhet och jämlikhet i Hemvärnet och initierade arbetet med ”Operation soldatvärde”. Lyssna till hans tankar om det fortsatta arbetet i ett samtal med Annika Nordgren Christensen.
Anmäl dig till höstens webbinarier här

En jämställd organisation ligger millimetern före konkurrenterna
Tisdag 20/10 kl 19.00-20.00
Pär Lärkeryd är en av Sveriges mer välkända näringslivsprofiler med lång erfarenhet av ledande positioner i såväl näringsliv som offentlig verksamhet. Pär är VD för Norra Skog och är aktiv inom flera styrelser. Genom åren har Pär mottagit ett flertal priser för sitt förändringsarbete där jämställdhetsarbete alltid har en naturlig roll.
Anmäl dig till höstens webbinarier här

Att vara kvinna och göra karriär i en mansdominerad värld
Måndag 2/11 kl 19.00-20.00
Brigadgeneral Laura Swaan Wrede har en lång och gedigen karriär inom Försvarsmakten bakom sig. Hon har haft chefspositioner på i princip alla nivåer och har hunnit med att vara regementschef på Livgardet innan hon tillträdde som ställföreträdande Arméchef tidigare i år. ” För att nå hit, måste du som vi i säger i armén, ha gjort rätt för dig på alla nivåer.”
Anmäl dig till höstens webbinarier här

Spelar en BH roll i Sveriges försvar?
Torsdag 19/11 kl 19.00-20.00
1989 avskaffas det sista manliga yrkesmonopolet i Sverige när riksdagen fattar beslut om att även kvinnor ska få tillträde till samtliga militära befattningar. Den personliga utrust- ningen är avgörande för att kunna göra ett bra jobb, men mer än trettio år senare är det ännu inte självklart med uniformssystem utifrån kvinnlig anatomi. Lyssna på major Karin Malmsten som jobbar med utveckling av personlig materiel i Försvarsmakten.
Anmäl dig till höstens webbinarier här

Finns det plats för alla i Försvarsmakten?
Onsdag 9/12 kl 19.00-20.00
ÖB Micael Bydén är knivskarp i sina uttalanden om jämställdhet och likabe- handling och har ibland fått kritik för tex sitt deltagande i Pride. Hur ser han på Försvarsmakten som en organisation som rymmer olikheter och hur blir det en styrka?
Anmäl dig till höstens webbinarier här

min bilkår

instagrams

@Bilkaristen

utbildningar i urval

Vill du göra en insats? Har du ett motorintresse? Vi har utbildningarna. Bandvagn, lastbil, buss, släp, elverk, logistiker, instruktör, ungdom, lasthantering ...

Läs mer om Bilkårens utbildningar

nyheter

Bli bilkårist

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren