Bilkåren live

Här hittar du länkar till aktuella streams inom Bilkåren.

Webbinarieserie om jämställdhet

Webbinarierna är öppna för alla, men du som är aktiv i Hemvärnet är särskilt välkommen. Läs mer och anmäl dig här nere.

Kvinnors betydelse i den militära underrättelsetjänsten
Torsdag 21/1 kl 19.00-20.00
Den svenska militära underrättelsetjänsten, MUST leds av en kvinna, generalmajor Lena Hallin. Kvinnor har i årtionden spelat en viktig, men ganska anonym roll i underrättelseverksamheten.
Anmäl dig till vårens webbinarier här 

Ta ingen skit
Tisdag 9/2 kl 19.00-20.00
Linnéa Claeson är fd handbollsproffs som gjort sig känd som aktivist och influencer. Hon driver Instagramkonto Assholesonline med mer än en kvarts miljon följare, där hon synliggör sexuella trakasserier och näthat, och bemöter kränkningar med humor.
Anmäl dig till vårens webbinarier här 

Jämställdhet är inte en kvinnofråga
Tisdag 16/3 kl 19.00-20.00
Viktoria Saxby är Gender Coach inom Försvarsmaktens Gender Coach Program och författare till boken Den nya mannen: om pojkar, män och slutet på könskampen. Hon delar med sig av tankar om hur jämställdhet leder till en rad önskade ledarskaps-, organisations- och samhällsvinster för både män och kvinnor.
Anmäl dig till vårens webbinarier här 

Vilka är knepen för att locka kvinnor till Försvarsmakten?
Tisdag 13 april kl 19.00-20.00
Brigadgeneral Mats Ström är Försvarsmaktens kommunikationsdirektör. De senaste åren har Försvarsmakten drivit många både lyckade och spektakulära informationskampanjer. Hur tänker kommunikatörerna när de formar budskap och hittar anslag i dessa kampanjer för att locka kvinnor till uppdragen i Försvarsmakten?
Anmäl dig till vårens webbinarier här 

En sexists bekännelser
Torsdag 6/5 kl 19.00-20.00
Lars Einar Engström hade tillbringat 25 år i näringslivet när han skrev boken En sexists bekännelser. I boken erkänner han hur han under en lång karriär som personalrekry- terare konsekvent har hjälpt till att välja bort kvinnor till förmån för mindre kompetenta män. Nu har han fått nog och delar med sig av tankar om vad enskilda människor kan göra för att bidra till ökad jämställdhet.
Anmäl dig till vårens webbinarier här 

Bemötande och ledarskap – framgångsfaktorer för att behålla personal
Onsdag 26/5 kl 19.00-20.00
Annika Nordgren Christensen möter ett antal specialister i Hemvärnet och samtalar om betydelsen av ett bra bemötande och ett gott ledarskap för att alla ska känna sig inkluderade och stanna kvar i Hemvärnet.
Anmäl dig till vårens webbinarier här 

min bilkår

instagrams

@Bilkaristen

utbildningar i urval

Vill du göra en insats? Har du ett motorintresse? Vi har utbildningarna. Bandvagn, lastbil, buss, släp, elverk, logistiker, instruktör, ungdom, lasthantering ...

Läs mer om Bilkårens utbildningar

nyheter

Bli bilkårist

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren