Våra första lastbilsförare för Polismyndigheten utbildade

Skrivet den 13 november av Bilkåristen

Nya fina lastade lastbilar väntade på kursdeltagarna som det gångna veckoslutet hade tagit sig till Enköping för att gå sin fordonsutbildning för att sedan vara klara att placeras i vår förstärkningspool som ska stödja Polismyndigheten vid storskalig utrymning. Det är första kullen på lastbil som blir klara, tidigare har vi ”bara” hunnit utbilda en omgång bussförare, ett litet gäng bandvagnsförare samt ett par omgångar logistiker.

På kursprogrammet stod mycket och det blev en intensiv helg med körning med karta och koordinater, gps och mot mål i stad, men även körning i mörker både större och mindre vägar. Lite uppfräschning i fordonsteknik och lastsäkring och lastberäkningar visade sig också vara nyttigt! Roligt och för alla oss, även vi i lärarlaget, lärorikt! Förutom sånt som har direkt med lastbilen att göra så ingick det sjukvårdsutbildning och deltagarna fick omhänderta och plåstra om varandra.

Tack alla deltagare och lycka till med uppdraget! Glöm inte uppdatera era kunskaper då och då!

Monica Edling, kurschef

@Bilkaristen

49 kårer över hela Sverige. Det finns alltid en kår för dig!

Hitta din närmaste kår i listan.

1939

började Kvinnoföreningarnas Beredskapskommitté, en reserv av kvinnlig arbetskraft, i Göteborg att utbilda ett 40-tal kvinnliga bilförare för att köra lastbil och ambulans. Denna utbildning var 30 timmar lång.

Den 7 juni 1939

kunde de första 20 kvinnliga ersättningsförarna registreras. Innan de skildes åt bestämde de att de skulle bilda en "bilkår". Vid ett möte den 15 november samma år bildades den första bilkåren - Göteborgs Kvinnliga Bilkår. Snabbt spreds bilkårerna och snart fanns ett tiotal runt om i landet.

Den 1 maj 1942

samlades i Stockholm 55 kvinnor som representerade bilkårerna i Göteborg, Stockholm, Sundsvall och Uppsala samt Kvinnoföreningarnas Beredskapskommittés lastbilsförarkurser. Vid detta möte bildades Sveriges Kvinnliga Bilkårers Riksförbund (SKBR). Till ordförande för SKBR valdes Rangvi Torslow-Lundgren, även kallad "Toto". HKH Prinsessan Sibylla valdes till hedersordförande.

1943

Riksförbundet får bidrag från Arbetsmarknadskommissionen och de första lastbilskurserna genomförs på T2 i Skövde.

1950-talet

Bilkårens emblem kommer till där de tre trianglarna symboliserar mottot "Vaksam, Varsam, Verksam".

1966

SKBRs riksmöte antar motionen ”lex reflex” som gick ut på att få en lag som gällde allmän skyldighet för alla gående som vistas på väg i mörker, att vara försedda med reflex. Senare uppvaktar man dåvarande kommunikationsminstiern Olof palme i ärendet.

7 februari 2009

genomfördes en extra riksstämma i SKBR. Delegaterna röstade för det historiska förslaget att ändra stadgarna för att öppna Bilkåren för alla oavsett kön. Samtidigt beslutades att ändra namnet på riksorganisationen SKBR till Sveriges Bilkårers Riksförbund med tilltalsnamnet Bilkåren.

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren