Välkommen till Bilkårsbloggen!

Skrivet den 26 februari av Bilkåristen

Nu tar Bilkåren nästa steg i sociala medier. Vi startar Bilkårsbloggen där medlemmar och funktionärer kommer att skriva om sina bilkårsupplevelser. Här kommer du att kunna följa Bilkåren på lastbilskurser, kåraftnar, funktionärskonferenser, möten med ÖB, trafiksäkerhetskvällar, KFÖ med Hemvärnet och mycket annat. För Bilkåren är så mycket olika saker beroende på vem du frågar. Alla våra medlemmar har sina egna upplevelser av Bilkåren och det vill vi visa upp och berätta om! Alla våra berättelser från bilkårslivet hoppas vi ska inspirera fler att komma med och engagera sig hos oss.

Till dig som redan är medlem och engagerad – välkommen att skriva och dela med dig!
Och till dig som ännu inte är medlem – välkommen att följa oss och bli inspirerad!

Reidun Eklöw, Riksbilkårchef
Reidun

@Bilkaristen

49 kårer över hela Sverige. Det finns alltid en kår för dig!

Hitta din närmaste kår i listan.

1939

började Kvinnoföreningarnas Beredskapskommitté, en reserv av kvinnlig arbetskraft, i Göteborg att utbilda ett 40-tal kvinnliga bilförare för att köra lastbil och ambulans. Denna utbildning var 30 timmar lång.

Den 7 juni 1939

kunde de första 20 kvinnliga ersättningsförarna registreras. Innan de skildes åt bestämde de att de skulle bilda en "bilkår". Vid ett möte den 15 november samma år bildades den första bilkåren - Göteborgs Kvinnliga Bilkår. Snabbt spreds bilkårerna och snart fanns ett tiotal runt om i landet.

Den 1 maj 1942

samlades i Stockholm 55 kvinnor som representerade bilkårerna i Göteborg, Stockholm, Sundsvall och Uppsala samt Kvinnoföreningarnas Beredskapskommittés lastbilsförarkurser. Vid detta möte bildades Sveriges Kvinnliga Bilkårers Riksförbund (SKBR). Till ordförande för SKBR valdes Rangvi Torslow-Lundgren, även kallad "Toto". HKH Prinsessan Sibylla valdes till hedersordförande.

1943

Riksförbundet får bidrag från Arbetsmarknadskommissionen och de första lastbilskurserna genomförs på T2 i Skövde.

1950-talet

Bilkårens emblem kommer till där de tre trianglarna symboliserar mottot "Vaksam, Varsam, Verksam".

1966

SKBRs riksmöte antar motionen ”lex reflex” som gick ut på att få en lag som gällde allmän skyldighet för alla gående som vistas på väg i mörker, att vara försedda med reflex. Senare uppvaktar man dåvarande kommunikationsminstiern Olof palme i ärendet.

7 februari 2009

genomfördes en extra riksstämma i SKBR. Delegaterna röstade för det historiska förslaget att ändra stadgarna för att öppna Bilkåren för alla oavsett kön. Samtidigt beslutades att ändra namnet på riksorganisationen SKBR till Sveriges Bilkårers Riksförbund med tilltalsnamnet Bilkåren.

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren