Sprinten, eller PB8 – som vi har längtat!

Skrivet den 26 maj av Bilkåristen

benny
Dagboksanteckningar från en utbildningshelg.
Utbildning på PB8, än så länge så ser den riktigt bra ut. Imorgon bär det av till halkbanan i Gillinge, känner redan att hornen börjat växa…

Idag har vi sladdat och bromsat PB8 på halkbanan vid Gillinge, sen bar det ut på övningsfältet för en fastkörning i gyttjan. Ingen terrängbil direkt men vi skumpade runt med leran stänkandes runt hela bilen, känns nästan overkligt att skumpa runt i lera och knöliga hjulspår med en bil som har 130 mil på mätaren.
Avslutade dagen med högtryckstvätten, det fastnade lera på väldigt många ställen…

Stadskörning med PB8, går mycket smidigt. Lite bekymrad över hur pillrigt det är att byta glödlampor bak på bilen, känns inte helt genomtänkt ur grönt perspektiv.

Nu är kursen avslutad, bilarna tvättade och snyggt uppställda i väntan på höstens övningar. Ett stort tack till våra instruktörer för ett utmärkt arbete med oss, nu väntar vi med spänning på kommande övningar med PB8. Höger vänster om….. Marsch

Benny Andersson
sprint

@Bilkaristen

49 kårer över hela Sverige. Det finns alltid en kår för dig!

Hitta din närmaste kår i listan.

1939

började Kvinnoföreningarnas Beredskapskommitté, en reserv av kvinnlig arbetskraft, i Göteborg att utbilda ett 40-tal kvinnliga bilförare för att köra lastbil och ambulans. Denna utbildning var 30 timmar lång.

Den 7 juni 1939

kunde de första 20 kvinnliga ersättningsförarna registreras. Innan de skildes åt bestämde de att de skulle bilda en "bilkår". Vid ett möte den 15 november samma år bildades den första bilkåren - Göteborgs Kvinnliga Bilkår. Snabbt spreds bilkårerna och snart fanns ett tiotal runt om i landet.

Den 1 maj 1942

samlades i Stockholm 55 kvinnor som representerade bilkårerna i Göteborg, Stockholm, Sundsvall och Uppsala samt Kvinnoföreningarnas Beredskapskommittés lastbilsförarkurser. Vid detta möte bildades Sveriges Kvinnliga Bilkårers Riksförbund (SKBR). Till ordförande för SKBR valdes Rangvi Torslow-Lundgren, även kallad "Toto". HKH Prinsessan Sibylla valdes till hedersordförande.

1943

Riksförbundet får bidrag från Arbetsmarknadskommissionen och de första lastbilskurserna genomförs på T2 i Skövde.

1950-talet

Bilkårens emblem kommer till där de tre trianglarna symboliserar mottot "Vaksam, Varsam, Verksam".

1966

SKBRs riksmöte antar motionen ”lex reflex” som gick ut på att få en lag som gällde allmän skyldighet för alla gående som vistas på väg i mörker, att vara försedda med reflex. Senare uppvaktar man dåvarande kommunikationsminstiern Olof palme i ärendet.

7 februari 2009

genomfördes en extra riksstämma i SKBR. Delegaterna röstade för det historiska förslaget att ändra stadgarna för att öppna Bilkåren för alla oavsett kön. Samtidigt beslutades att ändra namnet på riksorganisationen SKBR till Sveriges Bilkårers Riksförbund med tilltalsnamnet Bilkåren.

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren