Nu så!

Skrivet den 22 januari av Bilkåristen

Nu står jag här 12 dagar efter min ankomst, glad som få. Jag har genomfört IKT-Fordon, i Härnösand på en tung lastbil A vinterkurs.

Första övningen var ”Grunder motor” som jag höll för mina kurskamrater, därefter hade jag utbildning ”Påläggning av slirskydd”, även den för mina kurskamrater. Dessa två övningar hade jag förberett i förväg, så med mina fina och kompetenta instruktörer, Eva och Inger, slipades det lite på dessa planer och jag var redo för lektion.

Jag hade fått två andra övningar att förbereda hemma och de skulle jag hålla på ”skarp” trupp. I dessa förberedelser var mina handledare med och kom med fina och användbara tips. Övningsplaner och förberedelser och dukningar, torrövning och ”spela filmen. Man har inte varit sysslolös, med så roligt vi haft. När jag väl höll lektion så kände jag att det var riktigt roliga att stå på instruktörssidan. Förberedelserna har gjort att jag att jag kunna slappna av och känna mig trygg i lektionen.

Efter alla lektioner har jag fått ta emot feedback från kurskamrater och från instruktörer, vilket har hjälpt till att stimulera och utveckla mig i instruktörsrollen.

Jag tror att jag i min framtida roll som instruktör kommer gå tillbaka till de motiverande och inspirerande samtal vi haft under min utbildning.

Jag har under hela min utbildning känt mig som en del av instruktörslaget, även min röst har fått bli hörd, jag har fått ta del av de andra instruktörernas kunskap och erfarenhet, tack Monica och Maarit.

Jag hoppas jag kan utbilda, utveckla och inspirera blivande fordonsförare i framtiden.

Så än en gång tack alla inblandade för en lyckad och trevlig utbildning, nu chippar jag iväg till nästa steg 😊.

Kalle Ericsson, Ängelholms Bilkår

@Bilkaristen

49 kårer över hela Sverige. Det finns alltid en kår för dig!

Hitta din närmaste kår i listan.

1939

började Kvinnoföreningarnas Beredskapskommitté, en reserv av kvinnlig arbetskraft, i Göteborg att utbilda ett 40-tal kvinnliga bilförare för att köra lastbil och ambulans. Denna utbildning var 30 timmar lång.

Den 7 juni 1939

kunde de första 20 kvinnliga ersättningsförarna registreras. Innan de skildes åt bestämde de att de skulle bilda en "bilkår". Vid ett möte den 15 november samma år bildades den första bilkåren - Göteborgs Kvinnliga Bilkår. Snabbt spreds bilkårerna och snart fanns ett tiotal runt om i landet.

Den 1 maj 1942

samlades i Stockholm 55 kvinnor som representerade bilkårerna i Göteborg, Stockholm, Sundsvall och Uppsala samt Kvinnoföreningarnas Beredskapskommittés lastbilsförarkurser. Vid detta möte bildades Sveriges Kvinnliga Bilkårers Riksförbund (SKBR). Till ordförande för SKBR valdes Rangvi Torslow-Lundgren, även kallad "Toto". HKH Prinsessan Sibylla valdes till hedersordförande.

1943

Riksförbundet får bidrag från Arbetsmarknadskommissionen och de första lastbilskurserna genomförs på T2 i Skövde.

1950-talet

Bilkårens emblem kommer till där de tre trianglarna symboliserar mottot "Vaksam, Varsam, Verksam".

1966

SKBRs riksmöte antar motionen ”lex reflex” som gick ut på att få en lag som gällde allmän skyldighet för alla gående som vistas på väg i mörker, att vara försedda med reflex. Senare uppvaktar man dåvarande kommunikationsminstiern Olof palme i ärendet.

7 februari 2009

genomfördes en extra riksstämma i SKBR. Delegaterna röstade för det historiska förslaget att ändra stadgarna för att öppna Bilkåren för alla oavsett kön. Samtidigt beslutades att ändra namnet på riksorganisationen SKBR till Sveriges Bilkårers Riksförbund med tilltalsnamnet Bilkåren.

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren