Ett steg till mot fordonsinstruktör

Skrivet den 24 april av Bilkåristen

Erfarenheter inom områdena fordon eller pedagogik? Teknikintresse utöver det ”normala”? Lätt för att trivas bland nya människor i nya situationer? Bra på att sprida en god laganda och lösa uppgifter?

Då skulle instruktörskursen IK Hjulfordon kunna vara något för dig! Bilkåren är ständigt i behov av kompetenta instruktörer som kan ansvara för de fordonsutbildningar vi fått i uppdrag att genomföra. Det krävs att bl a att man kan hantera många processer parallellt och har förmågan att se vad som ska göras – när det ska göras – och hur viktigt det är. God samarbetsförmåga är också avgörande eftersom man ständigt måste samverka med andra.

Eva
Att ännu fler lämpliga kandidater väljer att utbilda sig till instruktör – ett lyft både för våra uppdragsgivare, för Bilkåren och oss personligen!

Kursen IK Fordon är upplagd så att den bygger vidare på grundkursen men att man här kopplar instruktörsrollen till verkliga lektioner som hålls för eleverna som går grundkursen för tung lastbil. Det gör att man både får återkoppling från såväl elever, instruktörer och kurskamrater. Det krävs både en tilltalande undervisning och fackkunskap för att gå i mål.

Fredrik2
En härlig känsla att ställa sig framför gruppen, skapa dynamik och intresse, och leverera det som är lektionens mål!

Eva Ytell & Fredrik Skoglund

@Bilkaristen

49 kårer över hela Sverige. Det finns alltid en kår för dig!

Hitta din närmaste kår i listan.

1939

började Kvinnoföreningarnas Beredskapskommitté, en reserv av kvinnlig arbetskraft, i Göteborg att utbilda ett 40-tal kvinnliga bilförare för att köra lastbil och ambulans. Denna utbildning var 30 timmar lång.

Den 7 juni 1939

kunde de första 20 kvinnliga ersättningsförarna registreras. Innan de skildes åt bestämde de att de skulle bilda en "bilkår". Vid ett möte den 15 november samma år bildades den första bilkåren - Göteborgs Kvinnliga Bilkår. Snabbt spreds bilkårerna och snart fanns ett tiotal runt om i landet.

Den 1 maj 1942

samlades i Stockholm 55 kvinnor som representerade bilkårerna i Göteborg, Stockholm, Sundsvall och Uppsala samt Kvinnoföreningarnas Beredskapskommittés lastbilsförarkurser. Vid detta möte bildades Sveriges Kvinnliga Bilkårers Riksförbund (SKBR). Till ordförande för SKBR valdes Rangvi Torslow-Lundgren, även kallad "Toto". HKH Prinsessan Sibylla valdes till hedersordförande.

1943

Riksförbundet får bidrag från Arbetsmarknadskommissionen och de första lastbilskurserna genomförs på T2 i Skövde.

1950-talet

Bilkårens emblem kommer till där de tre trianglarna symboliserar mottot "Vaksam, Varsam, Verksam".

1966

SKBRs riksmöte antar motionen ”lex reflex” som gick ut på att få en lag som gällde allmän skyldighet för alla gående som vistas på väg i mörker, att vara försedda med reflex. Senare uppvaktar man dåvarande kommunikationsminstiern Olof palme i ärendet.

7 februari 2009

genomfördes en extra riksstämma i SKBR. Delegaterna röstade för det historiska förslaget att ändra stadgarna för att öppna Bilkåren för alla oavsett kön. Samtidigt beslutades att ändra namnet på riksorganisationen SKBR till Sveriges Bilkårers Riksförbund med tilltalsnamnet Bilkåren.

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren