Det man sår får man skörda!

Skrivet den 05 maj av Bilkåristen

10307169_10152865588074012_4107381545158886305_n
Lördagen den 3 maj förvandlades Göransson Arena i Sandviken till Arena Wheels och ett helt hav av ursnygga välputsade bilar och motorcyklar tog plats arenan. Förutom alla snygga fordon av olika karaktärer så hade alla bilentusiaster chans att lyssna på Bosse bildoktor, prova rallysimulator, kolla på hur man motivlackerar, tatuerare i arbete och handla diverse bilförknippade tillbehör m.m
Här om någonstans är det rätt tillfälle för rekrytering!! Så för andra året i rad var vi i Hofors-Torsåkers Bilkår på plats. Med oss för dagen hade vi en bandvagn som drog stor uppmärksamhet i utställningshallen!! Pimpad med diverse Bilkårsreklam. En rollup, beachflaggor, ett bord laddat med diverse Bilkårsmatrial och en skål Ahlgrens bilar. Det var receptet för en otroligt lyckad dag i rekryteringens tecken.

En massa folk visade intresse och frågade massvis både om bandvagnen förstås, men också om oss som organisation. Vi fick inga medlemmar direkt på plats, men jag känner på mig att det gamla ordspråket gör sig gällande även här: Som man sår får man skörda!!
Vi var fem Bilkårister från vår kår under dagen. Hemvärnet i uniform representerat, svenska kraftnät i dom stiliga varselkläderna och även vi utan avtal i snygga bilkårströjan och västen. Som ett ess i rockärmen hade vi fått förstärkning genom rekryteringsrådet. Emil Wallin!! Vilken härlig frisk fläkt o bra reklam för Bilkåren. Stilig dessutom i full hemvärnsmundering. Han tog människor med glans och vågade låna ut sin surfplatta så vi kunde visa reklamfilmen om Bilkåren i den. Många stannade till och kollade lite extra.

Lördag den 31 maj syns vi igen i Sandviken på cruisingen. Då får alla som vill en åktur också i bandvagnen. Till allas stora glädje!!! Barnen var sugna på det redan i dag, men vi gör reklam för oss och dagens arrangörer Ghost town cruisers.. Att vi ses snart igen… På cruisingen i Sandviken och på Bessemerfesten i Hofors då ni hittar oss på bruket lördagen den 7 juni och nere i dom geggiga jeephålen i Böle på söndagen.
Väl mött!

Anna-Lena Holmstrand, Hofors-Torsåkers Bilkår

REKRYTERA MERA 🙂 och kom ihåg: DET MAN SÅR FÅR MAN SKÖRDA!

@Bilkaristen

49 kårer över hela Sverige. Det finns alltid en kår för dig!

Hitta din närmaste kår i listan.

1939

började Kvinnoföreningarnas Beredskapskommitté, en reserv av kvinnlig arbetskraft, i Göteborg att utbilda ett 40-tal kvinnliga bilförare för att köra lastbil och ambulans. Denna utbildning var 30 timmar lång.

Den 7 juni 1939

kunde de första 20 kvinnliga ersättningsförarna registreras. Innan de skildes åt bestämde de att de skulle bilda en "bilkår". Vid ett möte den 15 november samma år bildades den första bilkåren - Göteborgs Kvinnliga Bilkår. Snabbt spreds bilkårerna och snart fanns ett tiotal runt om i landet.

Den 1 maj 1942

samlades i Stockholm 55 kvinnor som representerade bilkårerna i Göteborg, Stockholm, Sundsvall och Uppsala samt Kvinnoföreningarnas Beredskapskommittés lastbilsförarkurser. Vid detta möte bildades Sveriges Kvinnliga Bilkårers Riksförbund (SKBR). Till ordförande för SKBR valdes Rangvi Torslow-Lundgren, även kallad "Toto". HKH Prinsessan Sibylla valdes till hedersordförande.

1943

Riksförbundet får bidrag från Arbetsmarknadskommissionen och de första lastbilskurserna genomförs på T2 i Skövde.

1950-talet

Bilkårens emblem kommer till där de tre trianglarna symboliserar mottot "Vaksam, Varsam, Verksam".

1966

SKBRs riksmöte antar motionen ”lex reflex” som gick ut på att få en lag som gällde allmän skyldighet för alla gående som vistas på väg i mörker, att vara försedda med reflex. Senare uppvaktar man dåvarande kommunikationsminstiern Olof palme i ärendet.

7 februari 2009

genomfördes en extra riksstämma i SKBR. Delegaterna röstade för det historiska förslaget att ändra stadgarna för att öppna Bilkåren för alla oavsett kön. Samtidigt beslutades att ändra namnet på riksorganisationen SKBR till Sveriges Bilkårers Riksförbund med tilltalsnamnet Bilkåren.

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren