Arméövning 15 fortsätter och Bilkåren är på plats

Skrivet den 28 augusti av Bilkåristen

Torsdag. Arméövning 15 fortsätter som den började, med riklig nederbörd. Under förmiddagen har det förberetts sårskademarkörer åt 1:a sjukhuskompaniet från FöMedC och nu efter lunchen så väntar vi på att få transportera tillbaka de som sjukvården eventuellt kan lyckas hela.

Det blev inga körningar med helade människor utan alla de markörer som kom in hade så svåra skador att de lades in på sjukhuset över natten.

AÖ15

Vi gjorde iordning bilarna för att kunna transportera blöta och blodiga skademarkörer. Men eftersom att alla blev inlagda så blev det ingen körning. Däremot fick vi en skarp skada framåt kvällen och då blev det fart på alla. Den skadan blev dock snabbt åtgärdad och den skadade behövde inte stanna kvar särskilt länge. Tack och lov för det. Det känns bra att veta att vi har bra och kvalificerad personal på plats om något verkligen skulle hända. Nu blir det sängen så jag tackar för mig och önskar alla en god natt.

Kongo

 

@Bilkaristen

49 kårer över hela Sverige. Det finns alltid en kår för dig!

Hitta din närmaste kår i listan.

1939

började Kvinnoföreningarnas Beredskapskommitté, en reserv av kvinnlig arbetskraft, i Göteborg att utbilda ett 40-tal kvinnliga bilförare för att köra lastbil och ambulans. Denna utbildning var 30 timmar lång.

Den 7 juni 1939

kunde de första 20 kvinnliga ersättningsförarna registreras. Innan de skildes åt bestämde de att de skulle bilda en "bilkår". Vid ett möte den 15 november samma år bildades den första bilkåren - Göteborgs Kvinnliga Bilkår. Snabbt spreds bilkårerna och snart fanns ett tiotal runt om i landet.

Den 1 maj 1942

samlades i Stockholm 55 kvinnor som representerade bilkårerna i Göteborg, Stockholm, Sundsvall och Uppsala samt Kvinnoföreningarnas Beredskapskommittés lastbilsförarkurser. Vid detta möte bildades Sveriges Kvinnliga Bilkårers Riksförbund (SKBR). Till ordförande för SKBR valdes Rangvi Torslow-Lundgren, även kallad "Toto". HKH Prinsessan Sibylla valdes till hedersordförande.

1943

Riksförbundet får bidrag från Arbetsmarknadskommissionen och de första lastbilskurserna genomförs på T2 i Skövde.

1950-talet

Bilkårens emblem kommer till där de tre trianglarna symboliserar mottot "Vaksam, Varsam, Verksam".

1966

SKBRs riksmöte antar motionen ”lex reflex” som gick ut på att få en lag som gällde allmän skyldighet för alla gående som vistas på väg i mörker, att vara försedda med reflex. Senare uppvaktar man dåvarande kommunikationsminstiern Olof palme i ärendet.

7 februari 2009

genomfördes en extra riksstämma i SKBR. Delegaterna röstade för det historiska förslaget att ändra stadgarna för att öppna Bilkåren för alla oavsett kön. Samtidigt beslutades att ändra namnet på riksorganisationen SKBR till Sveriges Bilkårers Riksförbund med tilltalsnamnet Bilkåren.

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren