Andras utveckling – min belöning

Skrivet den 14 augusti av Bilkåristen

Sitter på tåget hem efter två veckor som kurschef på en IKT Fordon i Härnösand och reflekterar över lärande och varför jag fortsätter vara ute och jobba efter så många år som instruktör i Bilkåren. Svaret är egentligen ganska enkelt; att få bidra till andras utveckling! Det är bland det mest givande man kan sysselsätta sig med, och utvecklande för mig själv. Och energigivande.

Att utbilda mig till instruktör i Bilkåren är ett av de viktigaste och bästa besluten jag har tagit i livet, det har påverkat mina yrkesval och bidragit till min utveckling både inom Bilkåren och mitt civila liv. Dessutom har jag fått vänner för livet.

Att se kursdeltagarna utvecklas under kursens gång, från att kanske aldrig ha varit i närheten av det fordon som de ska lära sig hantera, till att bli duktiga förare i en specialistbefattning i Hemvärnet eller som förare i vår civila krisberedskap, är fantastiskt. Eller som i just den här kursen som nu är avslutad, IKT Fordon, få se deltagare våga prova nya metoder och bli allt säkrare i rollen som instruktör, är också fantastiskt och min främsta belöning.

IKT Fordon är ett steg på vägen mot att bli instruktör. Om du drivs av att bidra till andras utveckling tycker jag att du ska ta en funderare på att påbörja den banan du också. Här kan du läsa mer och anmäla dig till en digital informationsträff.

Inger Karlsson

Här ser vi årets deltagare på IKT Fordon bandvagn i full färd med att dela med sig av sina kunskaper till grundkursens deltagare.

@Bilkaristen

49 kårer över hela Sverige. Det finns alltid en kår för dig!

Hitta din närmaste kår i listan.

1939

började Kvinnoföreningarnas Beredskapskommitté, en reserv av kvinnlig arbetskraft, i Göteborg att utbilda ett 40-tal kvinnliga bilförare för att köra lastbil och ambulans. Denna utbildning var 30 timmar lång.

Den 7 juni 1939

kunde de första 20 kvinnliga ersättningsförarna registreras. Innan de skildes åt bestämde de att de skulle bilda en "bilkår". Vid ett möte den 15 november samma år bildades den första bilkåren - Göteborgs Kvinnliga Bilkår. Snabbt spreds bilkårerna och snart fanns ett tiotal runt om i landet.

Den 1 maj 1942

samlades i Stockholm 55 kvinnor som representerade bilkårerna i Göteborg, Stockholm, Sundsvall och Uppsala samt Kvinnoföreningarnas Beredskapskommittés lastbilsförarkurser. Vid detta möte bildades Sveriges Kvinnliga Bilkårers Riksförbund (SKBR). Till ordförande för SKBR valdes Rangvi Torslow-Lundgren, även kallad "Toto". HKH Prinsessan Sibylla valdes till hedersordförande.

1943

Riksförbundet får bidrag från Arbetsmarknadskommissionen och de första lastbilskurserna genomförs på T2 i Skövde.

1950-talet

Bilkårens emblem kommer till där de tre trianglarna symboliserar mottot "Vaksam, Varsam, Verksam".

1966

SKBRs riksmöte antar motionen ”lex reflex” som gick ut på att få en lag som gällde allmän skyldighet för alla gående som vistas på väg i mörker, att vara försedda med reflex. Senare uppvaktar man dåvarande kommunikationsminstiern Olof palme i ärendet.

7 februari 2009

genomfördes en extra riksstämma i SKBR. Delegaterna röstade för det historiska förslaget att ändra stadgarna för att öppna Bilkåren för alla oavsett kön. Samtidigt beslutades att ändra namnet på riksorganisationen SKBR till Sveriges Bilkårers Riksförbund med tilltalsnamnet Bilkåren.

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren