Alltid nöjd efter övning med Bilkåren

Skrivet den 16 mars av Bilkåristen

Jag känner mig alltid så nöjd och glad efter en avslutad övningshelg med Bilkåren. Ibland kanske man känner lite uppförsbacke” innan, vara borta en helg till osv, men efteråt, när man fått skratta och uppleva ihop, lärt sig nya saker, fått köra, ja då känns det bra!
Så känner jag mig nu på söndagskvällen. Har alltså varit ute och övat, kört massor, övat mycket karttjänst, fyllt på med kunskaper inom nya områden och lärt känna några av de andra bilkåristerna lite mer. Helt enkelt toppen.
IMG_0138[1]
Det är bland annat såna här helger som skapar konkret meningsfullhet av mitt medlemskap och engagemang i Bilkåren. Men hur ska man kunna förklara för de som inte upplevt det vad själva ”grejen” är? För om man får sniffa på det så är jag säker på att fler vill vara med och bidra. Det jag kan bidra med är att berätta om mitt Bilkårsliv för andra och det kan du som är medlem också göra. Och du som inte är med än, hör av dig!

Eva

@Bilkaristen

49 kårer över hela Sverige. Det finns alltid en kår för dig!

Hitta din närmaste kår i listan.

1939

började Kvinnoföreningarnas Beredskapskommitté, en reserv av kvinnlig arbetskraft, i Göteborg att utbilda ett 40-tal kvinnliga bilförare för att köra lastbil och ambulans. Denna utbildning var 30 timmar lång.

Den 7 juni 1939

kunde de första 20 kvinnliga ersättningsförarna registreras. Innan de skildes åt bestämde de att de skulle bilda en "bilkår". Vid ett möte den 15 november samma år bildades den första bilkåren - Göteborgs Kvinnliga Bilkår. Snabbt spreds bilkårerna och snart fanns ett tiotal runt om i landet.

Den 1 maj 1942

samlades i Stockholm 55 kvinnor som representerade bilkårerna i Göteborg, Stockholm, Sundsvall och Uppsala samt Kvinnoföreningarnas Beredskapskommittés lastbilsförarkurser. Vid detta möte bildades Sveriges Kvinnliga Bilkårers Riksförbund (SKBR). Till ordförande för SKBR valdes Rangvi Torslow-Lundgren, även kallad "Toto". HKH Prinsessan Sibylla valdes till hedersordförande.

1943

Riksförbundet får bidrag från Arbetsmarknadskommissionen och de första lastbilskurserna genomförs på T2 i Skövde.

1950-talet

Bilkårens emblem kommer till där de tre trianglarna symboliserar mottot "Vaksam, Varsam, Verksam".

1966

SKBRs riksmöte antar motionen ”lex reflex” som gick ut på att få en lag som gällde allmän skyldighet för alla gående som vistas på väg i mörker, att vara försedda med reflex. Senare uppvaktar man dåvarande kommunikationsminstiern Olof palme i ärendet.

7 februari 2009

genomfördes en extra riksstämma i SKBR. Delegaterna röstade för det historiska förslaget att ändra stadgarna för att öppna Bilkåren för alla oavsett kön. Samtidigt beslutades att ändra namnet på riksorganisationen SKBR till Sveriges Bilkårers Riksförbund med tilltalsnamnet Bilkåren.

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren