På väg mot bandvagnsinstruktör

Skrivet den 30 augusti av Bilkåristen

IK fordon
Nu är vi här, tre aspiranter som vill bli bandvagnsinstruktörer, vi går den helt nya kursen IK Fordon Bandvagn i Härnösand.

Här står vi inför dilemmat att vi ska läras och lära ut i samma andetag. Det skall testas om vi passar som instruktörer och få möjligheten att gå försvarsmaktens bandvagnsinstruktörs utbildning.
Vi har fått lektioner både i god tid och i elfte timmen, sedan är det bara att sy ihop en hållbar plan och hålla övningar för elever som går på grundkurs bandvagn parallellt med oss.

Därefter kommer återkopplingen, då får vi veta hur planen och utförandet var samt om målet uppnåtts.
Nu sitter vi här och funderar på vad vi gjort. Undertiden skriver vi ihop denna text…

Kursen har hittills varit en fantastisk och utvecklande resa med hög teamkänsla , där det hela tiden varit nära till skratt.

Niclas, Ulf & Mikael

@Bilkaristen

49 kårer över hela Sverige. Det finns alltid en kår för dig!

Hitta din närmaste kår i listan.

1939

började Kvinnoföreningarnas Beredskapskommitté, en reserv av kvinnlig arbetskraft, i Göteborg att utbilda ett 40-tal kvinnliga bilförare för att köra lastbil och ambulans. Denna utbildning var 30 timmar lång.

Den 7 juni 1939

kunde de första 20 kvinnliga ersättningsförarna registreras. Innan de skildes åt bestämde de att de skulle bilda en "bilkår". Vid ett möte den 15 november samma år bildades den första bilkåren - Göteborgs Kvinnliga Bilkår. Snabbt spreds bilkårerna och snart fanns ett tiotal runt om i landet.

Den 1 maj 1942

samlades i Stockholm 55 kvinnor som representerade bilkårerna i Göteborg, Stockholm, Sundsvall och Uppsala samt Kvinnoföreningarnas Beredskapskommittés lastbilsförarkurser. Vid detta möte bildades Sveriges Kvinnliga Bilkårers Riksförbund (SKBR). Till ordförande för SKBR valdes Rangvi Torslow-Lundgren, även kallad "Toto". HKH Prinsessan Sibylla valdes till hedersordförande.

1943

Riksförbundet får bidrag från Arbetsmarknadskommissionen och de första lastbilskurserna genomförs på T2 i Skövde.

1950-talet

Bilkårens emblem kommer till där de tre trianglarna symboliserar mottot "Vaksam, Varsam, Verksam".

1966

SKBRs riksmöte antar motionen ”lex reflex” som gick ut på att få en lag som gällde allmän skyldighet för alla gående som vistas på väg i mörker, att vara försedda med reflex. Senare uppvaktar man dåvarande kommunikationsminstiern Olof palme i ärendet.

7 februari 2009

genomfördes en extra riksstämma i SKBR. Delegaterna röstade för det historiska förslaget att ändra stadgarna för att öppna Bilkåren för alla oavsett kön. Samtidigt beslutades att ändra namnet på riksorganisationen SKBR till Sveriges Bilkårers Riksförbund med tilltalsnamnet Bilkåren.

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren