hallare

Örebro

Välkommen till Örebro Bilkår, kontakta oss gärna om du är intresserad och vill veta mer om vad vi gör, antingen genom att fylla i en intresseanmälan, (klicka på bli medlem på hemsidan) eller genom att maila oss direkt.

I vår kår har vi medlemmar som har avtal med både det militära försvaret och den civila krisberedskapen, men även om man inte har ett avtal är man förstås välkommen som medlem och kan delta i våra andra kåraktiviteter. Med viss regelbundenhet kommer vårt kårblad med aktuell information ut. Här kan du ladda ned det senaste kårbladet.

2018 fyller vi 70 år och det kommer vi att fira med aktiviteter under hela året. Aktiviteterna startade i april då vi hade ett nostalgicafé med jubileumstårta. Det blev en trevlig och välbesökt kväll med många roliga minnen, mängder av foton och lite uniformer från förr. Nu hoppas vi på lika stor uppslutning på kommande jubel-aktiviteter. Klicka här för att se alla aktiviteter under jubileumsåret.

Du hittar oss också på Facebook där vi har en grupp som heter Bilkåren Örebro. https://www.facebook.com/groups/1579234502319427

 

 

Under detta år är det mycket fokus på totalförsvarsfrågor och speciellt stort blir detta i samband med den nationella krisberedskapsveckan som genomförs vecka 22, i månadsskiftet maj-juni. Du kan läsa mer om krisberedskapsveckan här.

Medlemsavgift 2018

Du har väl inte glömt att betala din medlemsavgift för 2018? Skynda dig då att betala den! Ny eller gammal medlem – det är viktigt att du betalar så att du är försäkrad i samband med aktiviteter i kåren, på kurs eller Hemvärnet. Avgiften är 300:- och du kan antingen swisha den till 123 089 9054 eller sätta in den på plusgiro 33 66 54-9 (Örebro Bilkår).

Kontaktinformation

Kårchef: Tina Malmqvist

Kalender

maj
22 maj
Utställning – Örebro Bilkår genom 70 år
Utställningen visas i skyltfönstret på föreningarnas hus under vecka 21-22. Det sammanfaller också med den nationella krisberedskapsveckan då vi kommer att vara ute och visa upp oss i någon form.
22 maj - 5 jun
september
1 sep
Femkamp och grillning
Vi träffas vid Dammenlägret (nära Storstenshöjden) denna eftermiddag. Dammenlägret är det många bilkårister genom åren som har minnen från, så lite nostalgi blir det säkert, men mest av allt en trevlig eftermiddag med lite lekfull femkamp och avslutning med grillning.
14:00-18:00
oktober
24 okt
Studiebesök på Bielkemässen
Vi besöker I3s gamla officersmäss som numera finns på stadshuset i Kumla. Guidad visning och efteråt kaffe och smörgås.
18:30-20:30
december
7 dec
Julfest
Jubileumsåret avslutas med jultallrik och trevligheter i Villingsberg.
19:00-21.30

56 kårer över hela Sverige. Det finns alltid en kår för dig!

Hitta din närmaste kår antingen med hjälp av kartan eller i listan.

min bilkår

instagrams

@Bilkaristen

utbildningar i urval

nyheter

Bli bilkårist

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren