hallare

Örebro

Välkommen till Örebro Bilkår, kontakta oss gärna om du är intresserad och vill veta mer om vad vi gör, antingen genom att fylla i en intresseanmälan, (klicka på bli medlem i listen ovanför) eller genom att maila oss direkt. Vårt upptagningsområde är hela Örebro län.

I vår kår har vi medlemmar som har avtal med både det militära försvaret och den civila krisberedskapen, men även om man inte har ett avtal är man förstås välkommen som medlem och kan delta i våra andra kåraktiviteter. Med viss regelbundenhet kommer vårt kårblad med aktuell information ut. Här kan du ladda ned det senaste kårbladet.

Förra året blev ett speciellt år för Bilkåren då sommarens bränder, både här i vårt län och i andra delar av landet, krävde våra insatser. Många av Örebrokårens medlemmar gjorde viktiga insatser för att hjälpa till med släckningsarbetet. Det är både bilkårister i Hemvärnet och de med avtal med den civila krisberedskapen. Vi är både stolta och glada över att ha så engagerade medlemmar i kåren – tack för era insatser! På Bilkårsbloggen kan du läsa flera olika blogginlägg från bilkårister som hjälpt till i bränderna.

Nu är vi en bit inne i vårt 71:a år som har massor av aktiviteter att bjuda på. Kanske är det dags för dig att göra nån stor eller liten insats som du inte gjort förut? Styrelseuppdrag, punktinstaster vid tex rekrytering eller trafikaktiviteter eller att hjälpa till att ordna en kårträff. Alla insatser är välkomna!

Du hittar oss också på Facebook där vi har en grupp som heter Bilkåren Örebro. https://www.facebook.com/groups/1579234502319427

Medlemsavgift 2019

Ny eller gammal medlem – det är viktigt att du betalar så att du är försäkrad i samband med aktiviteter i kåren, på kurs eller Hemvärnet. Avgiften är 300:- och du kan antingen swisha den till 123 089 9054 eller sätta in den på plusgiro 33 66 54-9 (Örebro Bilkår). Du är viktig för Bilkåren och vi hoppas att du fortsätter ditt medlemskap. Upplevelser, roliga aktiviteter, engagemang i Hemvärnet eller den civila krisberedskapen, en bra tidning fyra gånger om året – man får mycket för sin avgift!

Kontaktinformation

Kårens e-post: orebro@bilkaren.se
Kårchef: Tina Malmqvist
Vice kårchef: Anki Ågren
Kassör: Marita Andersson
Sekreterare: Edvin Elmroth
Rekrytering militär utbildning: Fredrik Norén
Rekrytering civil utbildning: Johann Ström, Tina Malmqvist
Trafik: Stig-Åke Zanderholm

51 kårer över hela Sverige. Det finns alltid en kår för dig!

Hitta din närmaste kår i listan.

min bilkår

instagrams

@Bilkaristen

utbildningar i urval

Vill du göra en insats? Har du ett motorintresse? Vi har utbildningarna. Bandvagn, lastbil, buss, släp, elverk, logistiker, instruktör, ungdom, lasthantering ...

Läs mer om Bilkårens utbildningar

nyheter

Bli bilkårist

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren