hallare

Örebro

Välkommen till Örebro Bilkår, kontakta oss gärna om du är intresserad och vill veta mer om vad vi gör, antingen genom att fylla i en intresseanmälan, (klicka på bli medlem i listen ovanför) eller genom att maila oss direkt.

I vår kår har vi medlemmar som har avtal med både det militära försvaret och den civila krisberedskapen, men även om man inte har ett avtal är man förstås välkommen som medlem och kan delta i våra andra kåraktiviteter. Med viss regelbundenhet kommer vårt kårblad med aktuell information ut. Här kan du ladda ned det senaste kårbladet.

2018 har varit ett jubileumsår för vår kår då vi firat 70 år. Istället för en enda fest så gjorde vi hela året till en fest med flera olika aktiviteter. Finalen på vårt firande var vår julfest i december då vi åt gott, körde lite lekfulla tävlingar och hade allmänt trevligt i Villingsbergs Herrgård. Vi vill tacka alla som på olika sätt bidragit till vårt firande under året.

2018 blev också ett speciellt år för Bilkåren då sommarens bränder, både här i vårt län och i andra delar av landet, krävde våra insatser. Många av Örebrokårens medlemmar gjorde viktiga insatser för att hjälpa till med släckningsarbetet. Det är både bilkårister i Hemvärnet och de med avtal med den civila krisberedskapen. Vi är både stolta och glada över att ha så engagerade medlemmar i kåren – tack för era insatser! På Bilkårsbloggen kan du läsa flera olika blogginlägg från bilkårister som hjälpt till i bränderna.

Innan detta år är slut vill vi påminna alla medlemmar som gjort insatser, tex gått kurs, varit med på KFÖ, styrelsearbete, skarpa insatser, bältesräkning, körningar, rekrytering, krisberedskapsveckan och mycket annat, att maila till orebro@bilkaren.se och tala om vad du gjort och hur många timmar så vi kan sammanställa det till vår verksamhetsberättelse.

Nu tar vi sats inför vårt 71:a år som har massor av aktiviteter att bjuda på. Kanske är det dags för dig att göra nån stor eller liten insats som du inte gjort förut? Styrelseuppdrag, punktinstaster vid tex krisberedskapsveckan eller trafikaktiviteter eller att hjälpa till att ordna en kårträff. Alla insatser är välkomna!

Årets viktigaste träff är årsmötet den 4 mars. Mer information och kallelsen kommer på nya året, men boka dagen!

Du hittar oss också på Facebook där vi har en grupp som heter Bilkåren Örebro. https://www.facebook.com/groups/1579234502319427

Medlemsavgift 2019

Vi påminner redan nu om att betala din medlemsavgift för 2019. Ny eller gammal medlem – det är viktigt att du betalar så att du är försäkrad i samband med aktiviteter i kåren, på kurs eller Hemvärnet. Avgiften är 300:- och du kan antingen swisha den till 123 089 9054 eller sätta in den på plusgiro 33 66 54-9 (Örebro Bilkår). Du är viktig för Bilkåren och vi hoppas att du fortsätter ditt medlemskap. Upplevelser, roliga aktiviteter, engagemang i Hemvärnet eller den civila krisberedskapen, en bra tidning fyra gånger om året – man får mycket för sin avgift!

Kontaktinformation

Kårchef: Tina Malmqvist

55 kårer över hela Sverige. Det finns alltid en kår för dig!

Hitta din närmaste kår antingen med hjälp av kartan eller i listan.

min bilkår

instagrams

@Bilkaristen

utbildningar i urval

Vill du göra en insats? Har du ett motorintresse? Vi har utbildningarna. Bandvagn, lastbil, buss, släp, elverk, logistiker, instruktör, ungdom, lasthantering ...

Läs mer om Bilkårens utbildningar

nyheter

Bli bilkårist

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren