hallare

Örebro

Välkommen till Örebro Bilkår, kontakta oss gärna om du vill veta mer om vad vi gör i kåren. Vårt upptagningsområde är hela Örebro län. Du når oss enkelt på orebro@bilkaren.se Om du vill bli medlem klickar du på "Bli medlem" i listen ovanför och fyller i dina uppgifter.

I vår kår har vi medlemmar som har avtal med både det militära försvaret och den civila krisberedskapen, men även om man inte har ett avtal är man förstås välkommen som medlem och kan delta i våra andra kåraktiviteter. Här har vi samlat lite svar på frågor som vi får ofta från nya medlemmar. . Vi ser fram emot att träffa dig på nån aktivitet framöver. Med viss regelbundenhet kommer vårt kårblad med aktuell information ut. Här kan du ladda ned det senaste kårbladet.

Kanske går du i tankar att utbilda dig för att ha ett uppdrag som förare eller logistiker i totalförsvaret? Det finns befattningar i Hemvärnet och i flera olika myndigheter i den civila krisberedskapen. Hör av dig till styrelsen så hjälper vi till att lägga upp en utbildningsplan för dig. Just nu är det väldigt stort intresse och många som hör av sig till oss, så det kan ta lite längre tid än vanligt, men vi gör vårt bästa för att du ska få komma igång med din utbildning.

Du hittar oss också på Facebook där vi har en grupp som heter Bilkåren Örebro. Där lägger vi ut aktuell information till medlemmar och intresserade.

Medlemsavgift

Ny eller gammal medlem – det är viktigt att man betalat sin medlemsavgift så att man är försäkrad i samband med aktiviteter i kåren, på kurs eller Hemvärnet. Medlemsavgiften är bara  250:-/år (senior from 71 år eller ungdom tom 20 år betalar bara 150:-. Är man flera på samma folkbokföringsadress så betalar man familjeavgift 400:-/år. Medlemsavgiften för 2023 ska vara betald senast den 31/1. En avi följde med det senaste numret av tidningen Bilkåristen.

Du är viktig för Bilkåren och vi hoppas att du fortsätter ditt medlemskap. Upplevelser, roliga aktiviteter, engagemang i Hemvärnet eller den civila krisberedskapen, en bra tidning fyra gånger om året – man får mycket för sin avgift!

Kontaktinformation

Kårens e-post: orebro@bilkaren.se
Kårchef: Tina Malmqvist
Vice kårchef: Anki Ågren
Kassör: Marita Andersson
Sekreterare: Edvin Elmroth
Rekrytering militär utbildning: Fredrik Norén sk
Rekrytering civil utbildning: Fredrik Norén sk
Trafik: Anki Ågren
Totalförsvar: Edvin Elmroth
Ungdom: Edvin Elmroth

Kalender

februari
7 feb
Skrivarstuga för att skriva kursanmälan
Visa mer
18:30-19:30
27 feb
Bowlingkväll
Visa mer
18:30-20:00
mars
7 mar
Örebrokårens årsmöte
Visa mer
18:30-20:30
30 mar
TrafikQuiz
Visa mer
18:30-20:30
april
19 apr
Studiebesök på ambulanscentralen i Berglunda
Visa mer
18:30-20:00
maj
14 maj
Utflykt till försvarsmuséet Arsenalen i Strängnäs
Visa mer
09:00-15:00
juni
29 jun
Sommarträff med bilorientering
Visa mer
18:00-21:00

49 kårer över hela Sverige. Det finns alltid en kår för dig!

Hitta din närmaste kår i listan.

min bilkår

instagrams

@Bilkaristen

utbildningar i urval

nyheter

Bli bilkårist

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren