hallare

Örebro

Välkommen till Örebro Bilkår, kontakta oss gärna om du är intresserad och vill veta mer om vad vi gör, antingen genom att fylla i en intresseanmälan, (klicka på bli medlem i listen ovanför) eller genom att maila oss direkt.

I vår kår har vi medlemmar som har avtal med både det militära försvaret och den civila krisberedskapen, men även om man inte har ett avtal är man förstås välkommen som medlem och kan delta i våra andra kåraktiviteter. Med viss regelbundenhet kommer vårt kårblad med aktuell information ut. Här kan du ladda ned det senaste kårbladet.

2018 fyller vi 70 år och det kommer vi att fira med aktiviteter under hela året. Aktiviteterna startade i april då vi hade ett nostalgicafé med jubileumstårta. Det blev en trevlig och välbesökt kväll med många roliga minnen, mängder av foton och lite uniformer från förr. Nu hoppas vi på lika stor uppslutning på kommande jubel-aktiviteter. Klicka här för att se alla aktiviteter under jubileumsåret och scrolla ned till kalendern för att se mer detaljer om de olika aktiviteterna.

Du hittar oss också på Facebook där vi har en grupp som heter Bilkåren Örebro. https://www.facebook.com/groups/1579234502319427

Under sommarens bränder, både här i vårt län och i andra delar av landet har bilkårister i Örebrokåren gjort viktiga insatser för att hjälpa till med släckningsarbetet. Det är både bilkårister i Hemvärnet och de med avtal med den civila krisberedskapen. Vi är både stolta och glada över att ha så engagerade medlemmar i kåren – tack för era insatser! På Bilkårsbloggen kan du läsa flera olika blogginlägg från bilkårister som hjälpt till i bränderna.

Medlemsavgift 2018

Ny eller gammal medlem – det är viktigt att du betalar så att du är försäkrad i samband med aktiviteter i kåren, på kurs eller Hemvärnet. Avgiften är 300:- och du kan antingen swisha den till 123 089 9054 eller sätta in den på plusgiro 33 66 54-9 (Örebro Bilkår).

Kontaktinformation

Kårchef: Tina Malmqvist

Kalender

oktober
24 okt
Studiebesök på Bielkemässen
Vi besöker I3s gamla officersmäss som numera finns på stadshuset i Kumla. Guidad visning och efteråt kaffe och smörgås. Anmäl dig till orebro@bilkaren.se eller till Tina, 073-854 59 44, så vi vet att mackorna räcker till alla.
18:30-20:30
november
6 nov
Lyktgubbar
Under ett par eftermiddagar hjälper vi till och dela ut reflexer till folk i Örebro för att de ska synas i mörkret och trafiken i höst och vinter. Båda dagarna mellan 16.30-18.30. Kan du hjälpa till? Ring och säg det till Tina, 073-854 59 44.
6 nov - 7 nov
december
7 dec
Julfest
Jubileumsåret avslutas med jultallrik och trevligheter på herrgården i Villingsberg. Anmälan till Tina, 073-854 59 44
19:00-21.30

55 kårer över hela Sverige. Det finns alltid en kår för dig!

Hitta din närmaste kår antingen med hjälp av kartan eller i listan.

min bilkår

instagrams

@Bilkaristen

utbildningar i urval

nyheter

Bli bilkårist

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren