hallare

Åstorp-Klippan

Välkommen till Åstorp-Klippans Bilkår.

Vi är en social kår som håller på våra traditioner att ha många kårträffar vår, sommar, höst & vinter.

Åstorp-Klippans Bilkår ingår i Skånes Kårråd där vi har ett nära samarbetet med de övriga 6 kårerna i Skåne.  Malmö Bilkår, Sydöstra Skånes Bilkår, Kristianstad Bilkår, Hässelholm-Perstorp Bilkår, Ängelholms Bilkår samt Helsingborgs Bilkår.

Bilkåren rekryterar och utbildar fordonsförare till totalförsvaret. Det innebär att vi har uppdrag inom det militära försvaret, främst Hemvärnet, och i den civila krisberedskapen. Ett medlemskap i Bilkåren innebär gemenskap och engagemang men också möjligheter till kompetensutveckling som du kan nyttja även i din vardag utanför Frivilligorganisationen. Kunskap inom krisberedskap är en eftertraktad kompetens inom både offentlig och privat sektor.

Inom krisberedskapen är transporter en avgörande faktor när det gäller att lösa krisen. Vilken typ av kris eller allvarlig händelse som helst; livsmedelsbrist, elbortfall, dricksvattenproblematik, väpnat angrepp, epidemier eller skogsbrand, kommer att kräva transporter. Bilkårens uppgift är att stödja totalförsvaret genom att rekrytera och utbilda förare inom den militära och civila beredskapen och bidra med totalförsvarsinformation.

Just nu är det mycket debatt och information i samhället om totalförsvarsplanering, där vi alla har en roll. Bilkåren jobbar mycket med totalförsvarsinformation, både internt och externt.

Vill du engagera dig i totalförsvaret och vara med och göra en insats, när och där det händer? Då ska du bli medlem i Bilkåren!

Vill man blir medlem anmäler man sig här: Intresseanmälan.

Några av våra uppdrag i just Åstorp-Klippans Bilkår för att få en en slant till vår kårverksamhet är att vara ”Drivers” på Sweden Rock Festival i Juni varje år samt att vi mer än gärna ställer upp och säljer biljetter till events & rallys på Ring Knutstorp vid ett par tillfällen om året.

Vår styrelse består av :

  • Kårchef, utbildnings- & ungdomsansvarig,  Helene Nilsson
  • Kassör, Gun Uppman
  • Sekreterare, May-Louise Berggren
  • Ledamot,trafikansvarig, Anna Enroth

Kontaktinformation

Kårchef: Helene Nilsson
Telefon: 0767-89 57 12

49 kårer över hela Sverige. Det finns alltid en kår för dig!

Hitta din närmaste kår i listan.

@Bilkaristen

Vill du göra en insats? Har du ett motorintresse? Vi har utbildningarna. Bandvagn, lastbil, buss, släp, elverk, logistiker, instruktör, ungdom, lasthantering ...

Läs mer om Bilkårens utbildningar

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren