hallare

Informatörer sökes till nationell beredskapsutställning för gymnasieungdomar

Är du medlem i en frivillig försvarsorganisation, har intresse för totalförsvarsfrågor och vill möta unga i ämnet krisberedskap och totalförsvar? Nu söker vi dig som är intresserad av att arbeta som beredskapsinformatör i ett samarbete med MSB när en beredskapsutställning ska turnera runt i landet.

Under 2022–2025 kommer utställningen ”Rädd eller beredd? Upplev krisen och testa din beredskap – en livsviktig utställning” att besöka utvalda gymnasieskolor i varje region.  Syftet är att öka kunskapen om Sveriges och individens beredskap vid kris och krig. Vi frivilliga försvarsorganisationer har en särskild roll inom försvarsupplysning och har därför fått i uppdrag att bemanna utställningen med informatörer.

Utställningen görs i samarbete mellan MSB, Statens Försvarshistoriska museer och Riksantikvarieämbetet i form av en mobil container. På varje ny plats möter lokala/regionala informatörer upp och bemannar utställningen. Nu rekryterar vi till en särskilt framtagen informatörsutbildning.

Vi söker dig som vill medverka i denna unika satsning och möta en yngre målgrupp i högaktuella och viktiga frågor. Din uppgift är att möta ungdomarna vid besöket och berätta om vad som sker i utställningen, fånga upp reaktioner och frågor, och stimulera till reflektion. Vi välkomnar alla ansökningar, men kommer att prioritera sökande i åldersgruppen 20–30 år. Det viktigaste är att du har intresse av totalförsvarsfrågor, gillar att möta människor, är bra på att lyssna och engagera, samt är en professionell företrädare för uppdragsgivaren.

Låter det här som något för dig? Du som är medlem i en frivillig försvarsorganisation – läs mer och skicka in din intresseanmälan direkt, sista ansökningsdag är 31 januari 2024. Är du inte medlem men vill bli det kan du gå med i Bilkåren eller läsa mer om övriga organisationer på frivilligutbildning.se.

För frågor om uppdraget eller din ansökan, kontakta projektledaren Tina Nordén, tina.norden@civil.se

Till ansökan här

Toppbild: MSB/Marcus Askelöf 

@Bilkaristen

Vill du göra en insats? Har du ett motorintresse? Vi har utbildningarna. Bandvagn, lastbil, buss, släp, elverk, logistiker, instruktör, ungdom, lasthantering ...

Läs mer om Bilkårens utbildningar

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren