hallare

Med två vänsterkängor i packningen…

Att starta sommaren med kurs var ett bra val. Tio dagar på Ledningsregementet i Enköping tillsammans med tio kurskamrater på kursen lasthantering/ Marsch & Transport. Upplevelsen blev så bra som jag hade hoppats på.

Att gå på kurs är intensivt, lärorikt och så många nya bekantskaper man får! Efter en behaglig tågresa till Enköping och upphämtning på stationen mötte jag några av kurskamraterna som också anlänt denna lördag. En säng och ett skåp blir min fasta punkt de närmaste 10 dagarna. Det blev en lugn lördagskväll men nya och gamla bekantskaper som dök upp och fyllde upp skåp och sängar. Kvällen kom tidigt och klockan ställdes för att hinna få frukost mm innan uppställningen dagen därpå.

kängorJag sov gott denna första natt och när klockan ringde var det bara upp och hoppa, ta fram grönkläder mm. När jag kom så långt som att kängorna skulle på tyckte jag att det såg lite underligt ut där de stod tillsammans på golvet. Jag tittade, lyfte och tittade och tittade på dem igen på golvet – nej! Nej! Det var två vänsterkängor!! En sommar och en vinterkänga. Jaha, inget att göra, det fick bli gummistövlar på helt enkelt, det var ju söndag så något förråd fanns det ju inte öppet. Gummistövlar tills förrådet öppnar på måndag, men då löste det sig.

sbpl

Kursen lasthantering bestod av smått och gott av sådant man lärt sig tidigare och utmynnade i bra repetition och roliga övningar samt praktiserande av färdigheter med rullflakshantering, lasthantering, säkring av last och kranhantering.

 

IMG_1747[1]Kursen byggde vidare och gick över till Marsch och Transport där vår grupp fick stifta bekantskap med packgruppschefer och genomförde en övning som varade i två dagar med övernattning på annat logement. Att hantera sin lastbil, backa utan speglar, byta flak bland tallar på nästan obefintliga vägar, camouflera ekipagen, köra efter noter eller koordinater, lösa problem, samarbeta med olika personligheter var bara något utav kursens innehåll. Varvat med mycket skratt, stöttande av både kurskamrater, instruktörer och kurschefer gör att man orkar mycket mer än man tror. Kvällarna på logementet blev ibland sena men det uppvägdes ändå av att vi hade det så roligt tillsammans. Och som vanligt lämnar man kursen med lite vemod i hjärtat, vissa personer kanske man inte träffar igen, vissa när man minst anar – så är det att gå på kurs.

Jag har aldrig ångrat att jag gick med i Bilkåren! Det har faktiskt bidragit att jag fått ett nytt yrke civilt också. Det var ju inte den primära tanken, men när man fick chansen att få ett C-körkort så bekostade jag själv att läsa in YKB och Arbete på väg och på så sätt kan jag komplettera mitt nuvarande arbete med att köra lastbil. Jag hoppar in när det behövs avbytare vid snöplogning och saltning bland annat. Detta gör ju att jag kan hålla mina kunskaper levande året runt.

lollo

Jag har inte varit med i Bilkåren så jättemånga år, men ändå hunnit med en hel del sedan jag började och lärt känna en hel massa nya människor både igenom själva kåren, men också igenom de kurser som jag har gått. Att få frossa i kursutbudet och se om man kan klämma in det i det civila schemat är alltid lika roligt och så har jag gjort sedan jag kom med, Tung lastbilskurs, Vinterutbildning, Lasthantering, Marsch och Transport och jag kommer att ha avrundat denna sommar med en kurs som arrangeras av Försvarsutbildarna men jag söker den igenom Bilkåren – en otrolig möjlighet för att utbilda och utvecklas.

Jag har ett rätt flexibelt civilt arbete och kan igenom god planering ta ledigt för dessa kurser, min chef stöttar mig och tycker att personlig utveckling är guld värt för arbetsplatsen och att man kan få växa som människa tjänar alla på, det kan jag intyga att man gör, efter varje utbildning har man klivit ett steg uppåt, man känner sig starkare och vill lära sig ännu mer.

min bilkår

instagrams

@Bilkaristen

utbildningar i urval

nyheter

Bli bilkårist

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren