hallare

Jag har utvecklats mycket och det finns hela tiden nya möjligheter

Jag vill vara med där det händer och jag vill vara med och försvara mitt land med vår demokrati och våra värderingar. Det är viktigt. Livet är nu, så det gäller att göra roliga och viktiga saker - att förena nytta med nöje. Då tycker jag att Bilkåren och Hemvärnet är perfekt!

Jag har varit bilkårist i Hemvärnet i sexton år och aldrig ångrat mitt engagemang. Jag tillhör 383:e insatskompaniet och är packgruppchef i stab och trossplutonen, men jag började min bana som lastbilsförare och fortfarande är jag med och kör. Vi hjälps åt i packgruppen med de uppgifter som ska göras. Det är jag och ytterligare fem soldater, nästan alla bilkårister, som är ”trossen”. Vi är som en servicegrupp som ska se till att ammunition, materiel, mat och förnödenheter kommer till de olika delarna i kompaniet. Det är verkligen jättekul – alla uppskattar oss eftersom vi kommer med saker de behöver och vill ha.

Vi har ett eget motto i kompaniet, ”Bäst när det gäller och roligast däremellan”, och det är aldrig nån tvekan om att vår grupp är både lösningsfokuserad men också har nära till skratt. Det är en stark sammanhållning och gemenskap i Hemvärnet.

Vår uppgift är föränderlig och vi måste hela tiden vara flexibla och tänka utanför boxen för att lösa vår uppgift. Det gör att vi utvecklas tillsammans.

För mig började det med att det damp ned ett reklamvykort från Bilkåren i brevlådan för 16-17 år sen. På bilden var det en tuff tjej som satt i en röd sportbil med den retoriska frågan ”Vill du lära dig köra lastbil?” tryckt på kortet. Ja! Ja, det ville jag, så jag blev bilkårist och åkte på min första kurs, grundkurs lastbil i Skillingaryd. Sen har det blivit många kurser genom åren, bl.a. vinterutbildning, lasthantering, marsch och transport och flera möjligheter att komplettera behörigheter bland annat genom utbildningsgruppen.

Jag har utvecklats mycket och det finns hela tiden nya möjligheter.

Sen finns det så mycket mer man kan engagera sig i och få vara med på i Bilkåren. Jag har tex varit med på civila körningar och jobbat med trafikinformation. Dessutom har jag fått många nya vänner, så jag har aldrig ångrat mitt beslut att bli bilkårist.

Carina, bilkårist i Hemvärnet

min bilkår

instagrams

@Bilkaristen

utbildningar i urval

nyheter

Bli bilkårist

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren