hallare

Jag gillar att hjälpa till

Jag kommer från Danmark och där har jag varit engagerad som samarit, eller första-hjälpare, i Röda Korset. Nån gång läste jag om Bilkåren i Sverige och sneglade nästan lite avundsjukt på att det fanns organisationer som tog tillvara människors engagemang och kunskap på det sättet som man gör i Sverige. 2011 flyttade jag till Sverige och jag kände nästan inga andra människor. Jag tänkte på Bilkåren igen och blev medlem av två skäl, dels att få nya vänner och hitta ett nytt socialt sammanhang, dels för att jag vill hjälpa till och bidra om det skulle behövas. Jag tycker dessutom att alla ska bidra och hjälpa till med det man kan till samhället när det är kris.

bv2Det är det bästa jag gjort – jag har aldrig ångrat beslutet att gå med i Bilkåren. Bilkåren behövde fler bandvagnsförare till Svenska Kraftnät och jag hoppade på det. Jag har fått gå fantastiska kurser, lärt mig massor och haft jätteskoj! När man sitter där bakom bandvagnsratten, mitt ute i skogen, blir man som barn på nytt. Inte så att det är lekstuga, det är seriös utbildning, men det är så roligt. Under mina år i Bilkåren har jag dessutom vidareutbildat mig till bandvagnsmekaniker, också det jätteintressant och roligt.

Jag gör något meningsfullt och viktigt och på köpet har jag fått vänner från hela Sverige.

bv1Det som är bra med att vara engagerad i den civila krisberedskapen är att man efterfrågas för sin olika kompetenser. Jag var ju tex sjukvårdare innan och det har jag med mig in i uppdraget som bandvagnsförare.

Jag rekommenderar alla att gå med i Bilkåren. Jag skulle aldrig vilja byta bort all kamratskap, allt jag lärt mig och att jag fått flytta så mycket gränser för mig själv!

Robert, bandvagnsförare i Svenska Kraftnät

min bilkår

instagrams

@Bilkaristen

utbildningar i urval

nyheter

Bli bilkårist

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren