hallare

Jag fick en raketstart in i Bilkårens aktiviteter och utbildningar

Jag var 15 år och gick med i Bilkåren eftersom jag förstod att det var en organisation med stora möjligheter att lära sig saker och att träffa människor som verkligen ville uträtta något.  När man är ung har man en stark längtan att ta tag i något, uppleva saker och träffa nya människor och då behövs en verksamhet som erbjuder detta. Utan vägledning kan annars ens energi och vilja bli destruktiv.

Jag fick en raketstart in i ordnade aktiviteter och utbildningar. Jag blev snabbt en i gänget och snart var det inget konstigt med att åka till nya ställen och göra nya saker tillsammans med nya människor och prova på sådant jag inte gjort förut. Nu är jag 21 år och har på de här åren jag hunnit gå Ungdomskurs, Ungdomsledarutbildning, Terränghjulingskurs, Minibussutbildning och varit med på rekryteringsevenemang och transportuppdrag m.m. Dessutom har jag varit med i Bilkårens Ungdomsråd sedan den verksamheten startade upp.

Bilkåren gav mig, och ger hela tiden nya ungdomar som söker efter något meningsfullt, en möjlighet att göra en väg ut ur trygghetszonen så att man upptäcker att man vågar och klarar mer än man tror. Detta kanske är den viktigaste funktionen Bilkåren har i fredstid.

Alla vill använda sitt liv och sin energi till något meningsfullt och att ha gjort en insats för samhället ångrar man knappast när man blir äldre.

Det är personligen min största drivkraft.

min bilkår

instagrams

@Bilkaristen

utbildningar i urval

nyheter

Bli bilkårist

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren