hallare

Jag älskar bandvagnar och brinner för utbildning

Om man har en kärlek till att undervisa och utveckla människor och blandar detta med ett motorintresse och en tilltro till att det frivilliga försvaret är en viktig del i att skapa folklig förankring i en försvarmakt till skydd för vår demokrati, finns det bara ett svar på vad man skall göra. Bli fordonsinstruktör i Bilkåren.

Resan att komma fram till detta har dock varit ganska lång för min del och själva genomförandet är inte heller gjort i en handvändning. Sen många år har jag haft tanken på detta någonstans i bakhuvudet, tack vare de instruktörer som jag känner sen tidigare. När jag sen fått lära mig köra bandvagn i vår kommunala insatsstyrka växte beslutet fram. Första steget var att ansluta mig till Bilkåren. Efter några år som passiv medlem så blev det dags att engagera sig. Ett årsmöte blev första mötet med lokala kåren, en spännande upplevelse att som gammal föreningsmänniska känna igen sig i mycket, men ändå möta en helt ny värld med nya begrepp och företeelser.

HåkanSå var det dags att skriva utbildningsplan och den är ju ganska omfattande, så till de övriga ingredienserna kan väl också läggas en ganska stor vilja att engagera sig. GU-F , Grundkurs Bandvagn, Instruktörskurs Grund och Instruktörskurs Fordon , UGL, komplettering med CE-behörighet och sen den avslutande Instruktörskursen inom försvarmakten. En plan på närmare 25 veckors utbildning spridda över 2 år är en mäktig uppgift att ta sig an.

Men det har blivit en fantastisk resa. Nya vänner runt om i landet. En personlig utveckling både när det gäller självkännedom och kunskaper om att undervisa/instruera. Och så här drygt halvvägs in i utbildningsplanen så är det med stor optimism och glädje jag ser fram emot resten och slutmålet, att få komma ut och möta och stötta engagerade Bilkårister som kämpar och sliter för att nå sina mål.

min bilkår

instagrams

@Bilkaristen

utbildningar i urval

nyheter

Bli bilkårist

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren