hallare

Krisberedskapsveckan 2022

Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Vecka 39 mobiliserar myndigheter, offentliga aktörer, frivilliga försvarsorganisationer med flera aktiviteter och insatser för att bidra till ökad beredskap. Bilkåren deltar aktivt i krisberedskapsveckan och genomför flertalet aktiviteter runt om i landet. Här kan du som privatperson, medlem och kår hitta mer information om vårt engagemang under veckan.

Du är en del av Sveriges beredskap, det är årets övergripande tema för Krisberedskapsveckan som pågår mellan den 26 september och 2 oktober. Vi kommer särskilt fokusera på mat och livsmedelsförsörjning ur ett beredskapsperspektiv. Var och en behöver fortsätta att ta ansvar i vardagen för vår egen beredskap. Vi behöver också engagera oss lokalt så att vi kan bidra aktivt även i nästa kris.

Bilkårens engagemang inom ramen för Krisberedskapsveckan kommer uttrycka sig på många olika sätt och under augusti och september kommer vi fylla på den här sidan löpande med information om alla våra aktiviteter.

Är du medlem och vill engagera dig under veckan? Ta redan nu kontakt med din lokala kår, planeringen är i full gång!

Beredskapsmiddag – ett annorlunda fredagsmys

Årets tema är Mat och livsmedelsförsörjning så vad passar bättre än att diskutera beredskap under en middag? Vi lanserar konceptet Beredskapsmiddag där du kan engagera dig direkt från ditt hem.

Är du medlem kan du läsa mer här

Är du inte medlem kan du läsa mer här

Testa dina kriskunskaper

Hur många liter vatten förbrukar vi i genomsnitt per dag? Vad ska du göra om Hesa Fredrik ljuder? Testa dina kunskaper här

Kom på en digital informationsträff

Träffa oss digitalt och hör vad det är vi gör och vad du kan bidra med. Anmäl dig till en informationsträff här.

Informationsaktiviteter i kommuner

Våra kårer arrangerar en rad olika informationsaktiviteter på torg, utanför butiker, på mässor och arbetsplatser.

Krisquiz

Den andra upplagan av årets Krisquiz rundar av årets Krisberedskapsvecka. Den 2 oktober mellan 17.00-18.00 samlas medlemmar i sina kårer runt om i landet för att tävla mot varandra. Kontakta din lokala kår för mer information.

Inbjuda som gått ut till kårer finner du här

Bilkåristen

Ett temanummer av vår medlemstidning Bilkåristen med fokus beredskap ges ut i september och skickas ut till alla medlemmar och delas ut på informationsaktiviteter.

min bilkår

instagrams

@Bilkaristen

utbildningar i urval

Vill du göra en insats? Har du ett motorintresse? Vi har utbildningarna. Bandvagn, lastbil, buss, släp, elverk, logistiker, instruktör, ungdom, lasthantering ...

Läs mer om Bilkårens utbildningar

nyheter

Bli bilkårist

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren