Kalendarium

Här publicerar vi aktiviteter som riksförbundet ansvarar för. Dock hittar du inte datum för alla våra utbildningar för befattningar i hemvärnet eller uppdrag i den civila krisberedskapen. Dessa hittar du under utbildningar.

Kalender

oktober
27 okt
Samling för kårernas utbildningsansvariga för militära uppdrag (norr)
Temat för denna helg är 100%. det syftar på vår målsättning att fylla våra avtal i Försvarsmakten till 100%. Denna helg går vi igenom våra olika befattningar, utbildningsstegar, bemanningsprocess och sniffar lite på en del nyheter som kommer. Målgruppen är de som är ansvariga för militär utbildning i kårstyrelserna i norra Sverige. Plats: Boden.
27 okt - 28 okt
november
10 nov
Slingerbulten
Slingerbulten är Rikshemvärnschefens utbildningskontroll för lastbilsförare i Hemvärnet. 2018 inbjuds lastbilsförare i västra och mellersta Sverige. detaljerad inbjudan skickas till berörda utbildningsgrupper, hemvärnsbataljoner och Bilkårer direkt.
10 nov - 11 nov
13 nov
Ordförandeöverlämning
I samband med riksstämman överlämnade Malin Dreifaldt ordförandeklubban till Inger Karlsson och Ingela Kronlund. Denna eftermiddag gör de en symbolisk överlämning där Inger och Ingela ger sin syn på de framtida utmaningarna och vi får chansen att tacka Malin för de fyra åren som hon varit riksbilkårchef. Plats: Bilkårens kansli i Stockholm.
16:00-18:00
23 nov
Kickoff för regionala utbildningshandläggare
Våra nyrekryterade regionala utbildningshandläggare samlas en helg i Stockholm för kickoff.
23 nov - 25 nov
24 nov
Centralstyrelsesammanträde
Centralstyrelsen har sitt sista sammanträde för året.
25 nov
Utvärderingsdag krisberedskapsveckan 2018
Krisberedskapsveckan 2018 blev en succé där många kårer gjorde enastående informations- och rekryteringsinsatser. Nu är det dags att summera erfarenheterna och samtidigt börja förbereda oss för nästa års vecka som genomförs 6-12 maj. Till denna dag är alla kårer som gjort aktiviteter under 2018 inbjudna. Mer information skickas direkt till kårerna.

min bilkår

instagrams

@Bilkaristen

utbildningar i urval

Vill du göra en insats? Har du ett motorintresse? Vi har utbildningarna. Bandvagn, lastbil, buss, släp, elverk, logistiker, instruktör, ungdom, lasthantering ...

Läs mer om Bilkårens utbildningar

nyheter

Bli bilkårist

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren