hallare

Blekinge

Välkommen till Blekinge Bilkår, kontakta oss gärna om du är intresserad och vill veta mer om vad vi gör, antingen genom att fylla i en intresseanmälan eller genom att maila oss direkt. Vi har hela Blekinge som upptagningsområde.

I vår kår har vi medlemmar som har avtal med både det militära försvaret och den civila krisberedskapen, men även om man inte har ett avtal är man förstås välkommen som medlem och kan delta i våra andra kåraktiviteter.

Medlemsavgift 2018

Betala gärna in din medlemsavgift för 2018 redan nu. Årsavgiften är 200:- vilken betalas på pg 37 86 21-7. Pensionärer betalar 150:- i årsavgift.

Minibussförare

Vi behöver två minibussförare med militärt förarbevis för att hjälpa till vid Hund-SM inom Blekinge under tiden 2018-08 22–26. Du kommer att anställas av Blekingegruppen/Marinbasen. Har du möjlighet att ställa kontakta Madelen Samuelsson på tfn 0708371137 eller mail madelen@balderway.com.

Skärgårdsfesten och Marindagen.

Blekinge Bilkår kommer att medverka vid Skärgårdsfesten på Fisktorget den 3-4 augusti och vid Marindagen i Örlogshamnen den 25 augusti. Kårens styrelseledamöter kommer att medverka, men vi behöver fler som kan hjälpa till att sprida information om Blekinge Bilkår. Vi kommer att finnas på plats tillsammans med Hemvärnet och övriga frivilliga försvarsorganisationer. Du som kan ställa upp någon av dagarna eller del av dag hör snarast av er till Blekinge Bilkår, blekinge@bilkaren.se, eller Klas Levin, klas.lewin@gmail.com.

Din hjälp behövs för att vi skall bli fler.

Räddningstjänst

Det har kommit en förfrågan från Räddningstjänsten i Karlskrona om FRG och övriga Frivilligorganisationer skulle kunna vara behjälpliga vid eftersläckning vid ev. bränder med anledning av att det varit en hel del bränder och det är inget regn är i sikte. Anställning blir via Räddningstjänsten. (Brandmannaavtalet) Det kan behövas mellan 20-30 personer, som kan köra i olika skiftlag.

I dagsläget har Räddningstjänsten  overaller och övrig utrustning för 20 personer. FAK har visst material som kan användas. Det kan gälla att vara med att använda brandslang, vara observatör, köra olika transporter och kunna vara självförsörjande med förnödenheter. Vår förhoppning är att vi kan använda Gränslös Samverkans kokvagn, som ett alternativ.

Vi behöver ett snabbt svar senast onsdag den 4 juli 12:00 om Ni kan tänka Er ställa upp. Vi vet inte ännu om och när vi ska vara i tjänst. Räddningstjänsten kommer att ha en kortare utbildning/information. Försäkringar mm ingår i anställningen via Räddningstjänsten.

Svara till liza.jonsson50@gmail.com eller tfn 07309-45003.

REKRYTERINGSHJÄLP

Du som kan tänka dig att hjälpa till med rekrytering, några timmar eller hela dagar, kontakta Blekinge Bilkår, blekinge@bilkaren.se, eller Klas Levin, klas.lewin@gmail.com

Kontaktinformation

Kårchef: Christina Olausson
Telefon: 0708460664
:
Rekryterings- och infoansvarig: Klas Levin
Telefon: 0705308089
:
Utbildningsansvarig: Magnus Svensson
Telefon: 0705583657
:: :
Blekinge bilkår: :

Kalender

augusti
25 aug
Marindagen
Rekryteringsevent i Karlskrona
september
15 sep
Vikingamarknaden
Rekryteringsevent i Näsum
16 sep
Vikingamarknaden
Rekryteringsevent i Näsum
oktober
6 okt
Kulturnatten
Rekryteringsevent i Karlshamn

56 kårer över hela Sverige. Det finns alltid en kår för dig!

Hitta din närmaste kår antingen med hjälp av kartan eller i listan.

min bilkår

instagrams

@Bilkaristen

utbildningar i urval

nyheter

Bli bilkårist

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren