hallare

Blekinge

Välkommen till Blekinge Bilkår, kontakta oss gärna om du är intresserad och vill veta mer om vad vi gör, antingen genom att fylla i en intresseanmälan eller genom att maila oss direkt. Vi har hela Blekinge som upptagningsområde.

I vår kår har vi medlemmar som har avtal med både det militära försvaret och den civila krisberedskapen, men även om man inte har ett avtal är man förstås välkommen som medlem och kan delta i våra andra kåraktiviteter.

Medlemsavgift 2018

Betala gärna in din medlemsavgift för 2018 redan nu. Årsavgiften är 200:- vilken betalas på pg 37 86 21-7. Pensionärer betalar 150:- i årsavgift.

KRISBEREDSKAPSVECKAN

Hej alla bilkårister.

Vi vänder oss till er för att Blekinge Bilkår behöver er hjälp.

Just nu är det stort fokus på Totalförsvaret, och då både det militära och det civila försvaret. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) lägger mycket kraft på hur vi alla medborgare skall kunna klara oss vid en kris eller rent av ett krig. Målet är att vi skall klara oss själv i en vecka. Alltså ett ökat krav från tidigare 72 timmar. Klarar du det?

Som en viktig del i detta har landets samtliga kommuner fått MSB uppdrag att genomföra aktiviteter inom detta område  vecka 22 i år. Alla Frivilliga försvarsorganisationer (FFO) har i uppgift att stödja kommunerna i detta arbete. Blekinge Bilkår är inget undantag, men skall vi klara av att stödja Blekinges samtliga fem kommuner måste vi ha er medlemmars stöd.

Arrangemangen ser väldigt olika ut i de fem kommunerna och tyvärr har vi idag endast möjlighet att medverka i Karlshamn och Karlskrona. Bilkårens roll kommer att var tudelad. Dels skall vi sprida Bilkårens broschyr om hemberedskap, samt diskutera dess innehåll, och dels passa på att försöka rekrytera nya medlemmar.

Programmet ser i nuläget ut så här:

Karlskrona: Info vi Maxi ti 29 maj och to 31 maj kl 16-19 och vid CityGross on 30 maj kl 16-19. Info på Stortorget fr 1 juni 14-19.

Karlshamn: Info på torget lö 2 juni 9-15.

Du som kan tänka dig att ställa upp och hjälpa till får jättegärna meddela Klas Levin. Du kommer inte att stå ensam och ni som finns på plats kommer att få den information ni behöver.

Hoppas du kan ställa upp några timmar för oss.

REKRYTERINGSHJÄLP

Du som kan tänka dig att hjälpa till med rekrytering, några timmar eller hela dagar, kontakta Blekinge Bilkår, blekinge@bilkaren.se, eller Klas Levin, klas.lewin@gmail.com

Kontaktinformation

Kårchef: Christina Olausson
Telefon: 0708460664
:
Rekryterings- och infoansvarig: Klas Levin
Telefon: 0705308089
:
Utbildningsansvarig: Magnus Svensson
Telefon: 0705583657
:: :
Blekinge bilkår: :

Kalender

augusti
3 aug
Skärgårdsfesten
Rekryteringsevent i Karlskrona
4 aug
Skärgårdsfesten
Rekryteringsevent i Karlskrona
25 aug
Marindagen
Rekryteringsevent i Karlskrona
september
15 sep
Vikingamarknaden
Rekryteringsevent i Näsum
16 sep
Vikingamarknaden
Rekryteringsevent i Näsum
oktober
6 okt
Kulturnatten
Rekryteringsevent i Karlshamn

56 kårer över hela Sverige. Det finns alltid en kår för dig!

Hitta din närmaste kår antingen med hjälp av kartan eller i listan.

min bilkår

instagrams

@Bilkaristen

utbildningar i urval

nyheter

Bli bilkårist

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren