hallare

Blekinge

Välkommen till Blekinge Bilkår, kontakta oss gärna om du är intresserad och vill veta mer om vad vi gör, antingen genom att fylla i en intresseanmälan eller genom att maila oss direkt. Vi har hela Blekinge som upptagningsområde.

I vår kår har vi medlemmar som har avtal med både det militära försvaret och den civila krisberedskapen, men även om man inte har ett avtal är man förstås välkommen som medlem och kan delta i våra andra kåraktiviteter.

Medlemsavgift 2018

Betala gärna in din medlemsavgift för 2018 redan nu. Årsavgiften är 200:- vilken betalas på pg 37 86 21-7. Pensionärer betalar 150:- i årsavgift.

KRISBEREDSKAPSVECKAN

Hej alla bilkårister.

Vi vänder oss till er för att Blekinge Bilkår behöver er hjälp.

Just nu är det stort fokus på Totalförsvaret, och då både det militära och det civila försvaret. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) lägger mycket kraft på hur vi alla medborgare skall kunna klara oss vid en kris eller rent av ett krig. Målet är att vi skall klara oss själv i en vecka. Alltså ett ökat krav från tidigare 72 timmar. Klarar du det?

Som en viktig del i detta har landets samtliga kommuner fått MSB uppdrag att genomföra aktiviteter inom detta område  vecka 22 i år. Alla Frivilliga försvarsorganisationer (FFO) har i uppgift att stödja kommunerna i detta arbete. Blekinge Bilkår är inget undantag, men skall vi klara av att stödja Blekinges samtliga fem kommuner måste vi ha er medlemmars stöd.

Arrangemangen ser väldigt olika ut i de fem kommunerna och tyvärr har vi inte riktig koll på hur det ser ut överallt. Bilkårens roll kommer att var tudelad. Dels skall vi sprida Bilkårens broschyr om hemberedskap, och dels passa på att försöka rekrytera nya medlemmar.

I dagsläget ser det ut så här i kommunerna:

Karlskrona: Info vi Maxi, Willys och CityGross ti 29 maj till to 31 maj kl 16-19. Info på Stortorget fr 1 juni 14-19.

Karlshamn: Info lö 2 juni 9-15 på torget.

Övriga kommuner ännu ej klart.

Du som kan tänka dig att ställa upp och hjälpa till får jättegärna meddela Klas Levin. Du kommer inte att stå ensam och ni som finns på plats kommer att få den information ni behöver.

Hoppas du kan ställa upp några timmar för oss. Avseende Ronneby, Olofström och Sölvesborg så återkommer vi så snart vi vet mer.

REKRYTERINGSHJÄLP

Du som kan tänka dig att hjälpa till med rekrytering, några timmar eller hela dagar, kontakta Klas Levin, klas.lewin@gmail.com

INBJUDAN TILL YRKESINFORMATÖRSUBILDNING V 816

Helgen den 2018-04-20–22 genomförs en Yrkesinformatörsutbildning i Karlskrona. Praktikdelen genomförs i samband med Kosläppet på Blekinge Naturbruksgymnasium i Bräkne-Hoby under kurshelgen. Ta med anteckningsmateriel. Vi träffas kl.18:00 på fredagen i Frivillighuset på Rosenholm och kursens avslutas ca 14:30 på söndagen. Läs mer om kursen här. Anmälningsblankett finns bifogad här. Skicka in ifylld anmälningsblankett till Blekinge bilkår, c/o Christina Olausson, Målavägen 32, 370 44 Tjurkö.

Kontaktinformation

Kårchef: Christina Olausson
Telefon: 0708460664
:
Rekryterings- och infoansvarig: Klas Levin
Telefon: 0705308089
:
Utbildningsansvarig: Nytt namn inom kort
Telefon: -
E-post: -

Kalender

april
26 apr
Styrelsemöte
Blekinge bilkår håller styrelsemöte i Frivillighuset på Rosenholm
18.00-21.00
augusti
3 aug
Skärgårdsfesten
Rekryteringsevent i Karlskrona
4 aug
Skärgårdsfesten
Rekryteringsevent i Karlskrona
25 aug
Marindagen
Rekryteringsevent i Karlskrona
september
15 sep
Vikingamarknaden
Rekryteringsevent i Näsum
16 sep
Vikingamarknaden
Rekryteringsevent i Näsum
oktober
6 okt
Kulturnatten
Rekryteringsevent i Karlshamn

56 kårer över hela Sverige. Det finns alltid en kår för dig!

Hitta din närmaste kår antingen med hjälp av kartan eller i listan.

min bilkår

instagrams

@Bilkaristen

utbildningar i urval

nyheter

Bli bilkårist

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren