hallare

Beredskapsveckan 2023

Beredskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Vecka 39 mobiliserar myndigheter, offentliga aktörer, frivilliga försvarsorganisationer med flera, aktiviteter och insatser för att bidra till ökad beredskap. Bilkåren deltar aktivt i beredskapsveckan och genomför aktiviteter runt om i landet. Här kan du som privatperson, medlem och kår hitta mer information om vårt engagemang under veckan. Kom ihåg att Du är en del av Sveriges beredskap.

Öva, det är årets övergripande tema för Beredskapsveckan som pågår mellan den 25 september och 1 oktober. MSB kommer att ha 7 dagar som ett tema där en ny frågeställning/problem kommer att lyftas varje dag.

Vi kommer särskilt fokusera på övningar ur ett hemberedskapsperspektiv. Var och en behöver fortsätta att ta ansvar i vardagen för sin egen beredskap. Vi behöver också engagera oss lokalt så att vi kan bidra aktivt även i nästa kris. Du kan t.ex. medverka i en Frivillig Resursgrupp. Här kan du läsa mer om ett engagemang i FRG.

Bilkårens engagemang inom ramen för Beredskapsveckan kommer uttrycka sig på många olika sätt och under augusti och september kommer vi fylla på den här sidan löpande med information om alla våra aktiviteter.

Är du medlem och vill engagera dig under veckan? Ta redan nu kontakt med din lokala kår, planeringen är i full gång!

Vill du ta del av material från MSB så kommer det succesivt att publiceras på deras hemsida.

Spelet Klippan

Detta spel hjälper dig och dina kompisar, kollegor eller familj att lära er mer om hur ni ökar er beredskap. Kombinera spelet, upplevelserna och diskussionerna till spännande möten, partyn eller middagar. Boxen innehåller spelet Klippan, samtalskort samt händelsekort. Beställ spelet här, det kostar bara 140kr plus frakt. Det fungerar också som en vanlig kortlek med 52 kort.

Informationsaktiviteter i kommuner

Våra kårer arrangerar en rad olika informationsaktiviteter på torg, utanför butiker, på mässor och arbetsplatser.

Krisquiz

Bilkårens aktiviteter under beredskapsveckan avslutas för tredje året med vårt KrisQuiz. Söndagen den 1 oktober mellan 17.00-18.00 samlas medlemmar i sina kårer runt om i landet för att tävla mot varandra. Kontakta din lokala kår för mer information.

Bilkåristen

Ett temanummer av vår medlemstidning Bilkåristen med fokus beredskap ges ut i september och skickas ut till alla medlemmar och delas ut på informationsaktiviteter.

@Bilkaristen

Vill du göra en insats? Har du ett motorintresse? Vi har utbildningarna. Bandvagn, lastbil, buss, släp, elverk, logistiker, instruktör, ungdom, lasthantering ...

Läs mer om Bilkårens utbildningar

Vill du bli Bilkårist?

Om medlemskap i Bilkåren